Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Terrazzók


Cégünk átmenetileg felfüggesztette ezen tevékenységét, mivel az építőipari lendület az Otti csapat minden szegmensét maximálisan leterhelte. Az előregyártásban szükség volt minden szakképzett munkásunkra!

Pár évvel ezelőtt összeállt egy teljes "terrazzós brigád", és szebbnél szebb helyszínen öntött padlót készítettünk ezzel a technikával. A száz évvel ezelőtti anyagokhoz és rétegrendekhez képest sokkal korszerűbb, és precízebb terrazzó készült, amely nagy odafigyelést, technológiai fegyelmet követelt. Évek alatt megszületett a döntés. Nehezen mondtuk ki mi magunk is: "srácok, ennyi mindenre nem tudunk figyelni! Helyszínen öntött, és csiszolt terrazzót nem vállalunk!"

terrazzó, öntött terrazzó, helyszínen öntött terrazzó, öntött padló

Természetesen a gyárainkban előre elkészített formákba öntött, és csiszolt terrazzó lapok ma is rendelhetők, ám ezek végtelen formagazdagsága, a granulátum szemcsemérete, színe, mennyisége miatt az ár előre nem kalkulálható, minden megrendelés esetén egyedi árakat adunk. Ha van elképzelés, esetleg rekonstruálandó felület, akkor érdemes elgondolkodni ezen a megoldáson! Azért is, mert a mai építészet rétegrendjei rendre eltérnek az előző századforduló elképzeléseitől, így a szerkezet, a szigetelés, és a burkolatok (vagy akár a padlófűtés) más-más élethelyzeteket produkálhat. Dilatációs zónák alakulnak ki, és a terrazzó lemez vastagsága, statikája sem ugyanaz.

 Mivel ezekkel a paraméterekkel a rétegrendek legfelső szintjén általában 1-4 cm marad a látszó burkolati rétegnek, így a megszokott misung ágyazat már nem használható.

terrazzó, öntött terrazzó, helyszínen öntött terrazzó, öntött padlóEgykor a terrazzók alatt vastag misung ágy terült el, így a földnedves terrazzó- műkövet erre terítették, csiszolás után pedig saját anyagával glettelték. A különböző méretű kavicsfrakciókat "beleverték" egy fadarabbal, így elkerülhető volt a részleges pépdúsulás. A különböző sávmintákat kirekesztéssel, a bonyolultabb mintákat rézsablonnal készítették el.

terrazzó, öntött terrazzó, helyszínen öntött terrazzó, öntött padló

Ma a széles körben elterjedt műgyantapadlók szép lassan kiszorították a hagyományos terrazzótechnikát, mert egyrészt olcsóbb, 1-2 cm vastagságban megoldható és nem jár annyi előkészülettel. Hozzá kell tennem, nem is olyan szép!  Egy igazi csiszolt terrazzó összetéveszthetetlen összképet nyújt, mondhatni varázslatos, és nem utolsó sorban "örökké tart"!

terrazzó, öntött terrazzó, helyszínen öntött terrazzó, öntött padló, Siófok terrazzó

A mi általunk használt öntömörödő betontechnológia alkalmas a hagyományos, vagy akár a korszerű megjelenésű terrazzó padlók kivitelezésére. A felület tökéletes csiszolását több fázisban végezzük- végeztetjük. Ebben partnerünk a Geomárvány Klindex divíziója.így készül a Terrazzó padló, Terrazzó padló öntés, munka közben terrazzó készítés

A műgyanták idővel képesek "pókhálósodni"- sűrűn repedezni, míg a cementkötésű terrazzókon maximum a hiányzó diletációknál az épületmozgások miatt jelenhetnek meg repedések, amelyek nem annyira durva esztétikai hibák, és statikailag nem befolyásolják a padlót.


Mi az Ottinál hitet tettünk egy kiveszőben lévő mesterség feltámasztására, persze korszerű adaptációban. A műgyantapadlók, -mint például az általunk is forgalmazott Mapei Unitop- esetében a kötőanyag maga a gyanta, és töltőanyag adja a szövetmátrixot. A hagyományos terrazzók cementkötésüek, ebben oszlik el a "púder", és a kőzúzalék, és ettől olyan márványos- köves hatásúak.terrazzó, öntött terrazzó, helyszínen öntött terrazzó, öntött padló, Siófok terrazzó

A különböző választható kőzúzalékok a struktúrát, és a színt is meghatározzák, nem beszélve a tartósságról. A mészkövek tömöttsége, keletkezése, szövetszerkezete, a bazalt porózussága, vagy tömöttsége, a dolomit, márvány, végső esetben gránitörlemény vagy üveg(!) mind-mind elképesztő változatosságban állnak rendelkezésre, és számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyeket csak szakszerűen lehet kezelni, azaz pontos receptekkel, feszített munkamenettel, bedolgozással lehet alkalmazni. Ebben számos külső munkatárs, és a Műszaki Egyetem is támogat bennünket úgy, hogy akár transzport mennyiségben is képesek vagyunk felvonulni egy feladathoz! Természetesen a kis és a nagy mennyiség is megfelelő alázattal készül, folyamatos egyeztetéssel, szín- és struktúra mintákkal!


Ha Ön úgy dönt hogy belevág ebbe az építkezés méretű faladatba, és hagyományos terrazzót készíttet az Otti Manufactura csapatával, a végeredmény csodálatos lesz- nem bánja meg!

terrazzó, öntött terrazzó, helyszínen öntött terrazzó, öntött padló, Siófok terrazzó

terrazzó, öntött terrazzó, helyszínen öntött terrazzó, öntött padló, Siófok terrazzó

 


Burkolatragasztáshoz,fugázáshoz, felületkezeléshez, vízszigeteléshez mi a Mapei segédanyagokat ajánljuk!

 

Termék kategóriáink:

Ha a burkolati kategóriák közt szeretne barangolni, kattintson a címszavakra!

 

1. Térkövek, kültéri burkolatok

      1.1. Teraszburkolatok

      1.2. Térkövek

      1.3. Kültéri falburkolatok

      1.4. Lábazati kövek

2. Beltéri burkolatok

      2.1. Padlólapok

      2.2. Falburkolatok

      2.3. Pinceburkolatok

      2.4. Konyha, fürdőszoba

      2.5. Rekeszöntéses cementlapok

      2.6. Címerek, logók

      

3. Terrazzók

4. Dizájn, látszóbeton

       4.1. Mosogatók, mosdótálak

       4.2. Látszóbeton

5. Profilok, párkányok

       5.1. Párkányok, lisztellók

       5.2. Lábazati szegélyek

       5.3. Oszlop elemek, diadalív

       5.4. Ablak, -ajtó keretek kőből

       5.5  Konzolok

6. Kerti kutak

       6.1. Álló kerti kutak

       6.1. Falikutak

7. Fedkövek

       7.1. Kerítés, -oszlop fedkövek

       7.2. Kémény fedkövek

       7.3. Támfal fedkövek

       7.4. Medence fedkövek

8. Lépcsőlapok

       8.1. Beltéri lépcső, - és homloklapok

       8.2. Kültéri lépcső, - és homloklapok

       8.3. Kerti lépcsőlapok

9. Kerti bútorok, tárgyak kőből

       9.1. Kőpadok

       9.2. Kőasztalok

       9.3. Kaspók, virágládák, tárgyak

       9.4. Ágyásszegélyek

10. Kandalló elemek

11. Dekorációk

       11.1. Dekorációk kőből

       11.2. Antikolt képkeretek

       11.3. Dekorációk fából

12. Lámpák, világítás

Kültéri lámpák

    12.1. Csillárok és függesztékek

    12.2. Mennyezeti lámpák kültérre

    12.3. Kültéri Falikarok, direkt- indirekt világítás

    12.4. Süllyesztett lámpatestek

    12.5. Kerti álló lámpák, kandelláberek

Beltéri lámpák

     12.6. Függesztékek és csillárok

     12.7. Fel- le világító lámpák

     12.8. Falikarok

     12.9. Mennyezeti lámpák

     12.10. Álló lámpák

     12.11. Asztali lámpák

     12.12. Wellness lámpák

     12.13. Képvilágítás

13. Mapei segédanyagok ( burkoláshoz )

       13.1. Vízszigetelő anyagok, alapozók

       13.2. Csemperagasztók

       13.3. Fugázók

       13.4. Felületi impregnálók

       13.5. Egyéb anyagok, kiegészítők

 

>>> Vissza a főoldalra>>>