Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Térkövek, kültéri burkolatok

Miben különbözik a térkő, és a járólap?

Miért vegyek térkövet, és miért Otti- követ?

A hagyományos  térkő: Általában vibropréselt erős, vastag és fagyálló burkolat. Többé- kevésbé jól bírja terhelést ( vastagságtól, formától függ!), sokszor a forgalomnak kitett helyeken is. Esztétikailag nem kifejezetten dekoratív burkolat a térkő, bár a kisebb- nagyobb gyártók évről- évre fejlesztenek ezen a "fronton", egyre több a pasztell, árnyalt, vagy antikolt -tetszetősebb kőtípus. Vastagságuk 5- 7 cm jellemzően. A térkő burkolásához betömörített kavicságyazat szükséges alapozásnak, kb 30- 35 cm vastagságban. Az alsó rétegben nagyobb szemcseméretű 0-24- es, vagy 0-30- as zúzottkő töltéssel, ( ez 25- 30 cm ) felette pedig kb 4-5 cm 0-4- es kisebb szemcsefrakciójú zúzott kővel számoljunk. Az alsó kőrétegeket tömöríteni kell lapvibrátorral, döngölőbékával, a felső kisebb zúzott kő réteget pedig vetetőlétszel egyenletesen kell elteríteni.

Az erre fektetett térkő stabil lesz, nem billen oldalirányban, és nem süllyed. A térkövek közti fugát 1-4- es, vagy 0-4- es zúzottkővel, kvarchomokkal kell besöpörni.

 

Otti öntött térkő:

Azonban az öntömörödő betontechnológia- és a hozzá tartozó sablonkészítési technika- lehetővé teszi a vibropréselt térkövekhez hasonló erősségű, és tartósságú burkolatok előállítását. A betonban lévő kvarckövek nagy nyomószilárdságú fagyálló anyagok, és a használt tiszta 52,5 -es portlancementtel erős betont képeznek. A  korszerű beton folyósító szerek alacsony víz- cement tényezőt eredményeznek.

A végeredmény egy masszív nagy szilárdságú tartós beton- műkő, amely ráadásul részletgazdag, és jól " irányítható".

Sajnos ez a technológia jóval drágább alapanyok használatával jár (52,5- es cement, folyósítók, plasztifikálók, szálanyagok, oxidok, osztályozott kövek, stb.), és lassabban térülnek meg a felhasznált sablonok költségei. Viszont esztétikailag nem hasonlíthatók a fent említett térkövekhez; sokkal szebbek, részletgazdagságuk tökéletes, és egyedi gyártást is lehetővé tesznek. A fagyállóságuk nagyon jó, és betonajzatra is felburkolhatók. Vastagságuk: ha szárazon rakott kőről beszélünk: 5-7 cm. A ragasztott kövek 2-3 centiméteresek.

Teraszok burkolásánál különösen fontos az esztétika, mert egyfajta átmenetet képez a lakás, és a kert között. Ez a kapcsolat meghatározó a burkolatok kiválasztásánál, nemhiába hogy sokan a belső terekben használatos lapburkolatot választják. Mivel általában stabil betonaljzatra történik a burkolás, ezért meghatározott a rétegvastagság, nincs lehetőség vastag burkolat felragasztására, erre fontos figyelni. Ajánlott a 3 cm lapvastagság.

Az Otti teraszburkolatok  betonozott járdák, télikertek, autóbeállók, előterek, garázsok, pincék, balkonok burkolására javasolt. Vastagságuk 2, 3 cm.

Különlegességnek számítanak Magyarországon az Otti kültéri falburkolatok. Ezek nálunk többnyire 1,5- 2 cm vastagságú elemek, melyek között találhat rusztikus- természetes köveket, vagy éppen cottó hatású lapokat, illetve dombornyomott- mintás burkolatokat is.

A ház homlokzatának, és "szoknyájának" díszítésére, illetve a víz- és sárfelverődés szennyező hatásával szemben pedig lábazati köveket szoktunk használni. Nálunk ebben a kategóriában is jócskán talál választékot!

Tekintse meg tehát választékunkat:

-Teraszburkolatok

-Térkövek

-Lábazati kövek

-Kültéri falburkolatok

 

 


 

Termék kategóriáink:

 

Ha a burkolati kategóriák közt szeretne barangolni, kattintson a címszavakra!

 

 

1. Térkövek, kültéri burkolatok

      1.1. Teraszburkolatok

      1.2. Térkövek

      1.3. Kültéri falburkolatok

      1.4. Lábazati kövek

2. Beltéri burkolatok

      2.1. Padlólapok

      2.2. Falburkolatok

      2.3. Pinceburkolatok

      2.4. Konyha, fürdőszoba

      2.5. Rekeszöntéses cementlapok

      2.6. Címerek, logók

      

3. Terrazzók

4. Dizájn, látszóbeton

       4.1. Mosogatók, mosdótálak

       4.2. Látszóbeton

5. Profilok, párkányok

       5.1. Párkányok, lisztellók

       5.2. Lábazati szegélyek

       5.3. Oszlop elemek, diadalív

       5.4. Ablak, -ajtó keretek kőből

       5.5  Konzolok

6. Kerti kutak

       6.1. Álló kerti kutak

       6.1. Falikutak

7. Fedkövek

       7.1. Kerítés, -oszlop fedkövek

       7.2. Kémény fedkövek

       7.3. Támfal fedkövek

       7.4. Medence fedkövek

8. Lépcsőlapok

       8.1. Beltéri lépcső, - és homloklapok

       8.2. Kültéri lépcső, - és homloklapok

       8.3. Kerti lépcsőlapok

9. Kerti bútorok, tárgyak kőből

       9.1. Kőpadok

       9.2. Kőasztalok

       9.3. Kaspók, virágládák, tárgyak

       9.4. Ágyásszegélyek

10. Kandalló elemek

11. Dekorációk

       11.1. Dekorációk kőből

       11.2. Antikolt képkeretek

       11.3. Dekorációk fából

12. Lámpák, világítás 

Kültéri lámpák

    12.1. Csillárok és függesztékek

    12.2. Mennyezeti lámpák kültérre

    12.3. Kültéri Falikarok, direkt- indirekt világítás

    12.4. Süllyesztett lámpatestek

    12.5. Kerti álló lámpák, kandelláberek

 

Beltéri lámpák

         12.6. Függesztékek és csillárok

         12.7. Fel- le világító lámpák

         12.8. Falikarok

         12.9. Mennyezeti lámpák

         12.10. Álló lámpák

         12.11. Asztali lámpák

         12.12. Wellness lámpák

         12.13. Képvilágítás

   

13. Mapei segédanyagok ( burkoláshoz )

       13.1. Vízszigetelő anyagok, alapozók

       13.2. Csemperagasztók

       13.3. Fugázók

       13.4. Felületi impregnálók

       13.5. Egyéb anyagok, kiegészítők

 

>>> Vissza a főoldalra>>>


 

Ajánlatkérés-Érdeklődés

Érdeklődjön termékeink felől az űrlap segítségével

Név *:
Email cím *:
Telefonszám *:
Ajánlatkérés tárgya, leírása *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!