Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Struktúrfestés

Falfestés, dekorfestés, ornamentika

 

Szenzációs hatás érhető el egy vödör festékkel, és néhány pekedli színező pasztával! Esetleg dobjak hozzá egy marék gipszet? Fűrészport? Milyen eszközeim vannak…lássuk csak: ecset, kicsi- nagy, henger, kefe, meszelő, szivacs, spakli, fogas- glett vas, csiszolópapír…vagy a csupasz kezem!

Hihetetlen, hogy mire képes az emberi kreativitás!

Egy lépés csak a kinyilatkoztatás. Vagyis mi Otti- sok a rengeteg művészetben, filmstúdióban, iskolában, és természetesen az iparban megszerzett tapasztalatunkat összegyúrtuk, hogy a „civil”- alkalmazásban bocsássuk rendelkezésre!

Tipp: Nem fér bele a költségvetésbe ez a plusz? Ha óriási secco, több méteres pannó a megrendelésünk témája; mi nem esünk kétségbe. Ha ” csak” 10 cm széles bordűrt festünk, esetleg homogén rusztikolt tapintású falat kell kiviteleznünk, ahhoz is megfelelő alázattal állunk hozzá! A kisebb és a nagyobb megrendelés is izgalmas feladat számunkra, érdeklődjön bátran!

A falfestéshez szükséges alapozási, és felületi technikák tárháza kimeríthetetlen, anyagait és mesterfogásait még felsorolni is lehetetlen pár szóval, ezért csak egy- két példával tudjuk ezen fórumon alátámasztani szakmai sokszínűségünket:

-        ódon kastélyfal: enyhén rusztikolt felületet készítünk. Erre több réteg vékony glett réteg kerül, melyet hosszúszőrű ecsettel viszünk fel, betartva a száradási fázisokat. A festés két rétege felépülhet egy-, vagy két különböző színből, szivacsos visszatörléssel.

-        rusztikus parasztház, vagy vibráló modern fal: erősebben rusztikolt, sprőd felületetet kap egy parasztház-, vagy egy archaizáló étterem fala. Ilyenkor a glett anyag típusaival, vastagságának vibráló játékával hozunk létre drámai szintkülönbségeket. Szikkadás után a félig nyers felületet egy „nyálkás- tejfölös” állagú híg finom glett- tel homogenizáljuk. Ha meszelővel vagy kefével viszem fel a glett anyagot, és 0-1- es méretű kvarchomokot adagolok hozzá, akkor több száz éves parasztház falának hatását imitálom. Ezt a felületképzési technikát hívjuk: „kefe glett”- nek.

-        mediterrán-, vagy eklektikus hatású falfelületek képzésénél a festékrétegek színének drámai különbségei és a visszacsiszolás ( visszatörlés) erőssége ad kopottas, antik hatást.

-        a kenhető betonok- ról külön cikkben írunk. Ezek a loft- és indusztriális, de az eklektikus- Vintage otthonok kedvenc felületeit adják. Kivitelezésüket nagy odafigyeléssel és technikai fegyelemmel végezzük!

Kenhető betonfalról itt olvashatsz!>>>

Kenhető betonpadlókról itt olvashatsz!>>>