Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Hogyan készül az Otti kő?

Kérem tekintsék meg ezt a filmet, amelyet egyik kedves vásárlónk készített gyárlátogatása kapcsán. Készítette:Kertész Kristóf Műhelytitkok az Otti burkolatról avagy, hogyan készül a csoda? https://www.facebook.com/otthonkommando/videos/237939177216553/?epa=SEARCH_BOX

Struktúrfestés

Falfestés, dekorfestés, ornamentika

 

Szenzációs hatás érhető el egy vödör festékkel, és néhány pekedli színező pasztával! Esetleg dobjak hozzá egy marék gipszet? Fűrészport? Milyen eszközeim vannak…lássuk csak: ecset, kicsi- nagy, henger, kefe, meszelő, szivacs, spakli, fogas- glett vas, csiszolópapír…vagy a csupasz kezem!

Hihetetlen, hogy mire képes az emberi kreativitás!

Egy lépés csak a kinyilatkoztatás. Vagyis mi Otti- sok a rengeteg művészetben, filmstúdióban, iskolában, és természetesen az iparban megszerzett tapasztalatunkat összegyúrtuk, hogy a „civil”- alkalmazásban bocsássuk rendelkezésre!

Tipp: Nem fér bele a költségvetésbe ez a plusz? Ha óriási secco, több méteres pannó a megrendelésünk témája; mi nem esünk kétségbe. Ha ” csak” 10 cm széles bordűrt festünk, esetleg homogén rusztikolt tapintású falat kell kiviteleznünk, ahhoz is megfelelő alázattal állunk hozzá! A kisebb és a nagyobb megrendelés is izgalmas feladat számunkra, érdeklődjön bátran!

A falfestéshez szükséges alapozási, és felületi technikák tárháza kimeríthetetlen, anyagait és mesterfogásait még felsorolni is lehetetlen pár szóval, ezért csak egy- két példával tudjuk ezen fórumon alátámasztani szakmai sokszínűségünket:

-        ódon kastélyfal: enyhén rusztikolt felületet készítünk. Erre több réteg vékony glett réteg kerül, melyet hosszúszőrű ecsettel viszünk fel, betartva a száradási fázisokat. A festés két rétege felépülhet egy-, vagy két különböző színből, szivacsos visszatörléssel.

-        rusztikus parasztház, vagy vibráló modern fal: erősebben rusztikolt, sprőd felületetet kap egy parasztház-, vagy egy archaizáló étterem fala. Ilyenkor a glett anyag típusaival, vastagságának vibráló játékával hozunk létre drámai szintkülönbségeket. Szikkadás után a félig nyers felületet egy „nyálkás- tejfölös” állagú híg finom glett- tel homogenizáljuk. Ha meszelővel vagy kefével viszem fel a glett anyagot, és 0-1- es méretű kvarchomokot adagolok hozzá, akkor több száz éves parasztház falának hatását imitálom. Ezt a felületképzési technikát hívjuk: „kefe glett”- nek.

-        mediterrán-, vagy eklektikus hatású falfelületek képzésénél a festékrétegek színének drámai különbségei és a visszacsiszolás ( visszatörlés) erőssége ad kopottas, antik hatást.

-        a kenhető betonok- ról külön cikkben írunk. Ezek a loft- és indusztriális, de az eklektikus- Vintage otthonok kedvenc felületeit adják. Kivitelezésüket nagy odafigyeléssel és technikai fegyelemmel végezzük!

Kenhető betonfalról itt olvashatsz!>>>

Kenhető betonpadlókról itt olvashatsz!>>>