Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Mennyi idő alatt készül el a kiválasztott termék?

Mivel ez egy művészi kivitelű egyedi termék ezért a változatos formák,és színek miatt a gyártási határidő is különbféleképpen alakul. Természetesen ennél fontosabb tényező a mennyiség, de egyes termékek esetében nagy kapacitással rendelkezünk! Egy folyamatos gyártású terrakotta,vagy mészkő- modul száz m2-rre 21-27 nap, pihentetés nélkül, de természetesen van olyan burkolat, amely több mint egy hónapig készül,mert annyira bonyolult a gyártása...átlagban elmondható, hogy pihentetéssel (érleléssel) együtt 6-8 hét! Vannak azonnal elvihető termékeink is,- melyek mennyiségileg állandóan változnak- viszont útrakészen várják a kompromisszumkész vásárlókat! Folyamatosan bővülő raktárkészletünkben találhat bel- és kültéri burkolatokat, kutakat, térköveket, dekorációs elemeket. Érdeklődjön a "Kapcsolat" menüpont alatt található teleonszámok, illetve email címek egyikén!

Struktúrfestés

Falfestés, dekorfestés, ornamentika

 

Szenzációs hatás érhető el egy vödör festékkel, és néhány pekedli színező pasztával! Esetleg dobjak hozzá egy marék gipszet? Fűrészport? Milyen eszközeim vannak…lássuk csak: ecset, kicsi- nagy, henger, kefe, meszelő, szivacs, spakli, fogas- glett vas, csiszolópapír…vagy a csupasz kezem!

Hihetetlen, hogy mire képes az emberi kreativitás!

Egy lépés csak a kinyilatkoztatás. Vagyis mi Otti- sok a rengeteg művészetben, filmstúdióban, iskolában, és természetesen az iparban megszerzett tapasztalatunkat összegyúrtuk, hogy a „civil”- alkalmazásban bocsássuk rendelkezésre!

Tipp: Nem fér bele a költségvetésbe ez a plusz? Ha óriási secco, több méteres pannó a megrendelésünk témája; mi nem esünk kétségbe. Ha ” csak” 10 cm széles bordűrt festünk, esetleg homogén rusztikolt tapintású falat kell kiviteleznünk, ahhoz is megfelelő alázattal állunk hozzá! A kisebb és a nagyobb megrendelés is izgalmas feladat számunkra, érdeklődjön bátran!

A falfestéshez szükséges alapozási, és felületi technikák tárháza kimeríthetetlen, anyagait és mesterfogásait még felsorolni is lehetetlen pár szóval, ezért csak egy- két példával tudjuk ezen fórumon alátámasztani szakmai sokszínűségünket:

-        ódon kastélyfal: enyhén rusztikolt felületet készítünk. Erre több réteg vékony glett réteg kerül, melyet hosszúszőrű ecsettel viszünk fel, betartva a száradási fázisokat. A festés két rétege felépülhet egy-, vagy két különböző színből, szivacsos visszatörléssel.

-        rusztikus parasztház, vagy vibráló modern fal: erősebben rusztikolt, sprőd felületetet kap egy parasztház-, vagy egy archaizáló étterem fala. Ilyenkor a glett anyag típusaival, vastagságának vibráló játékával hozunk létre drámai szintkülönbségeket. Szikkadás után a félig nyers felületet egy „nyálkás- tejfölös” állagú híg finom glett- tel homogenizáljuk. Ha meszelővel vagy kefével viszem fel a glett anyagot, és 0-1- es méretű kvarchomokot adagolok hozzá, akkor több száz éves parasztház falának hatását imitálom. Ezt a felületképzési technikát hívjuk: „kefe glett”- nek.

-        mediterrán-, vagy eklektikus hatású falfelületek képzésénél a festékrétegek színének drámai különbségei és a visszacsiszolás ( visszatörlés) erőssége ad kopottas, antik hatást.

-        a kenhető betonok- ról külön cikkben írunk. Ezek a loft- és indusztriális, de az eklektikus- Vintage otthonok kedvenc felületeit adják. Kivitelezésüket nagy odafigyeléssel és technikai fegyelemmel végezzük!

Kenhető betonfalról itt olvashatsz!>>>

Kenhető betonpadlókról itt olvashatsz!>>>