Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Secco, faldekor

Secco, fali dekoráció, bordűr, művészi falfestés- exkluzív megoldások tőlünk!

A struktúrált felületi festéseken felül a művészibb dekorációk, mint alkotások is megvalósíthatók az Otti csapat segítségével.

secco, falfestés-   Szalagminták, faldíszek:

A holkerek függőleges, és vízszintes részein, de egyéb helyeken is különleges hatást kölcsönöznek a helyiségnek, a 10- 20 cm széles bordűrök. Ezek nagyrészt növényi vagy geometrikus ornamentikával festett színes szalagok. Koptatással, pasztellszínekkel megfestett "apróságok", melyekkel toszkán villában érezhetjük magunkat! Magyarországon is "őshonos" ez a megoldás, melyet elsősorban a villák, gazdag polgárházak (kastélyok) lakói tehettek meg maguknak. Érdekesség még, hogy sokszor egy gazdagabb, igényesebb parasztcsalád is festetett a tisztaszobába bordűrt, természetesen archaikusabb- népies stílusban.

A hotelek, panziók, éttermek világában ma is elterjedt díszítési forma az Otti Manufacturánál "napi feladat"! Ha szükséges, meg is tervezzük a formát, színt, sablont...

művészi falfestés

freskó, szekkó-   A secco több száz éves hagyományát továbbfejlesztve, -néha kifejezetten modern megfogalmazásban- tartalmat, karaktert adhatunk a térnek. A lazúrosan, vagy éppen sűrűn felvitt rétegek millió színárnyalat alkalmazásával „művészi kép”- pé formálják a falfelületet. Alkotóit nyugodtan hívhatjuk művészeknek, hiszen ez a technika bizony az ő világuk! Miért ne festessünk otthonra, gyerekszobába, nappaliba, étterembe, pizzériába, borozóba, hotelbe, wellness helyiségbe, panzióba valami művészi színvonalú secco- t, ha megtehetjük? Igazán exkluzív csúcsdizájnt kapunk!

-        Tipp: Figyeljünk azonban az Otti szakemberek tanácsaira, nehogy giccsbe hajló motívumok, és színek „díszítsék” a dekorálni kívánt teret!

Lehet, hogy hihetetlen valakinek, de ezeket a seccókat az Otti csapata készíti, nem valami művészettörténeti könyvből fotóztuk!

fresco,secco

Ezek a megoldások rendkívüli szabad teret adnak a fantáziának, akár hagyományos, akár trendnek megfelelő környezetben!

Ezen a képen például egy fitness terem falán egy amerikai úszót látunk verseny közben. A kép mérete: 3,5 méter magasság, és 5,7 méter hosszúság.

A megvalósításhoz művészeink Tikkurila Joker akrilfestéket használtak. Vagyis a secco- festés (falfestés) modern formában is igen meglepő dekorációs elem lehet, mint a kép is bizonyítja!