Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Hogyan készül az Otti kő?

Kérem tekintsék meg ezt a filmet, amelyet egyik kedves vásárlónk készített gyárlátogatása kapcsán. Készítette:Kertész Kristóf Műhelytitkok az Otti burkolatról avagy, hogyan készül a csoda? https://www.facebook.com/otthonkommando/videos/237939177216553/?epa=SEARCH_BOX

Padlóra


Indusztriális-, minimál-, loftpadló, terrazzó utólag?

Igen, bizony! Az építkezés majdnem minden fázisában megvalósíthatunk egy ilyen gyönyörű designfelületet.

loft betonpadló, kenhető beton


Hogy lehet ez??? Már kész a ház, adott a rétegrend, a falak is állnak! Az Otti csapat ilyenkor sem adja fel, és egy speciális kenhető beton anyaggal 2-4 mm rétegvastagságban képes megvalósítani álmaid padlóját. És most figyelj: nem akadály ha panellakás, társasház, emelet állja utunkat, mert a kenhető betonpadló megvalósítása csekély porral, és minimális zajjal jár. Nem képződik tonnaszámra sitt anyag, nem kell feltétlen építési konténer, nem fognak megutálni a szomszédok! Utóbbira garanciát nem vállalunk ugyan, de nagy esély van rá...

loft betonpadló, kenhető beton

A betonréteg felülete lehet sima, strukturált, mintás, szürke, színes, matt, fényes, kopott- indusztriális.
Természetesen két egyforma kérés- igény nem létezik, mert ha a padló(illetve a fal) homogén hátteret kell hogy képezzen, akkor kevésbé kontrasztos struktúrára, színre van szükség, viszont ha karakteres megjelenést, esetleg kőhatást szeretnénk elérni, akkor a kent felület fázisai közt árnyalatbeli különbséget kell tennünk. Íme pár példa a leírtakra:

kent betonfelület- polír beton

polírbeton

polírbeton

Készítünk beton design mosogatókat, pultokat, bútorokat is korlátozott számban.

loft betonpadló, kenhető beton

Álomszép betonpadlók készítéséhez segítséget, árajánlatot kaphatsz az Otti Manufacturától, és ne feldd, még nem késetél el semmivel!

loft betonpadló, kenhető beton

A régi burkolat eltávolítása az egyetlen "feszültségforrás", ugyanis az elhasznált hidegburkolat, szőnyeg, parketta, vagy linóleumréteg felszedése valamennyi szeméttel, és bontási hangokkal jár. Az így kapott szennyezett betonfelületet meg kell tisztítanunk, speciális csiszológéppel, amely tényleg hangos, de (viszonylag) pormentes, az ilyenkor használt elszívógép bevetésének köszönhetően.

kent betonfelület- polír beton


A teljesen új betonfelületre csiszolás nélkül kezdhetjük el felépíteni a betonalkotási  folyamatokat.

loft betonpadló, kenhető beton

1. alapozás Primer G tapadóhíd segítségével, kvarchomok szórással.

2. felület tisztítása, portalanítása

3. első réteg loft beton felglettelése

4. finomcsiszolás

5. második réteg kenhető beton felhordása

6. finomcsiszolás után, a harmadik réteg felhordása...esetleg több réteg ( az igényektől függően)

7. Impregnálás, felületkezelés. ( Előre kell egyeztetni, hogy matt, félfényes, vagy fényes felületet szeretnénk látni a végén!


Otti kenhető betonfalakról itt olvashatsz>>>


Az öntött terrazzópadlók ipari igénybevételnek is megfelelnek, azok megvalósításához speciális paraméterek megadása szükséges, és jelentősebb csiszolási fázisok alkalmazása szükséges. Kérj ajánlatot!

Fontos megemlítenünk, hogy a terrazzók két alaptípusba sorolhatók készítésük, és esztétikájuk alapján:

1. Hagyományos terrazzópadló. 

Vastagabb réteggel kell számolni, néhol 3-4 cm- rel, és a lecsiszolandó 3-4 mm- es felső kéreggel.. A kötőanyag portlandcement, és a különbféle színes kavicsszemcsék határozzák meg végül az összképet. Rekeszöntéssel mintázható a terrazzó, és így egészen művészi színvonalig lehet művelni készítését.

Hátránya, hogy zajjal, porral, hosszú kiitelezési idővel jár, így ára is meglehetősen magas. A bekerülési költsége ( paraméterektől függően) 50-80 ezer forintos négyzetméterenkénti árat is elérheti. Extrém esetekben a logisztikai nehézségek, bonyolult terek, gyakori mintázat megnehezítheti a kivitelezést, és emelheti a megvalósítás végösszegét!

Erről bővebben akarok információt tudni, itt! 

2. Ultratop önterülő terrazzópadló, vagy indusztriális ( csiszolatlan, vagy foltosan csiszolt) "ipari padló" hatás:

Kevesebb a zaj, por, logisztika, sitt, és a depózási költség. Rétegvastagsága 1-2 cm. Kötőanyaga speciális cement, és diszperziós gyanták egyvelege. A töltőanyag kvarchomok, ami azonban kisebb- nagyobb kőszemcsékkel tovább tölthető. A csiszolási vastagság 1-3 mm, igényektől függően. A kivitelezési költsége nagyjából fele, mint a hagyományos terrazzónak!

loft betonpadló, kenhető beton

loft betonpadló, kenhető beton

loft betonpadló, kenhető beton

Ajánlatkérés-Érdeklődés

Érdeklődjön termékeink felől az űrlap segítségével

Név *:
Email cím *:
Telefonszám *:
Ajánlatkérés tárgya, leírása *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!