Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Hogyan készül az Otti kő?

Kérem tekintsék meg ezt a filmet, amelyet egyik kedves vásárlónk készített gyárlátogatása kapcsán. Készítette:Kertész Kristóf Műhelytitkok az Otti burkolatról avagy, hogyan készül a csoda? https://www.facebook.com/otthonkommando/videos/237939177216553/?epa=SEARCH_BOX

Tihanyi kő fagyálló kvarcbetonból?

2019.05.16.

Tihanyi kő fagyálló kvarcbetonból?

A jellegzetes tihanyi bazalttufa „visszhangja” nem más, mint az Otti Manufactura „Pietra Echo” burkolata?

Magyarország egyik legvarázslatosabb települése Tihany. Műemlékvédelmi területként az építészek számára komoly kihívást jelent a hatósági elvárások teljesítése az épületek külső megjelenését illetően. A probléma oka, hogy a homlokzat burkolásához előírt, helyben használatos bazalttufa már nem fellelhető, mert a környék kőbányái kiürültek.

Pedig a tihanyi bazalttufa kövekre nagyobb szükség lenne manapság, mint bármikor. Számtalan épület, múzeum, sportcsarnok nő ki a semmiből, ahol az önkormányzati elképzeléseknek megfelelően helyi kőburkolatot kellene alkalmazni.

Van egy jó hírünk! A hosszas fejlesztőmunka és szakmai konzultációk során kidolgozott Pietra Echo névre keresztelt, szálerősített kvarcbetonból készített burkolatunk a helyi önkormányzat és a főépítész hivatalos jóváhagyását elnyerve hiteles helyettesítője a Tihanyban egykor bányászott bazalttufa köveknek! Több jelentős épületen láthatók a Pietra Echo burkolatok, melyek megtévesztően hasonlítanak Tihany egykor bányászott bazalttufájára.

Tihanyi kőfal imitáció- Pietra Echo

A Pietra Echo 1 kisebb szelekciója, keverhető a Pietra Echo 2 nagyobb köveivel. És van egy meglepetésünk is; hamarosan önálló burkolatként (most még csak kiegészítő termékként) rendelhető a "bányanyers" változat is!

Burkolatunk különlegesen időtálló, anyagában színezett,2-3 centiméter lapvastagságú, fagytűrő, UV stabiltermék, mely részletgazdagságában, esztétikájában élethűen idézi a jellegzetes tihanyi bazalttufát. A Pietra Echo nem csupán nevében emlékeztet, de a valóságban is hiteles visszhangja az eredeti kőnek és igazi megoldást jelent a szabályozásokban megkövetelt homlokzati összkép kialakításához.

A Pietra Echo 1 és a Pietra Echo 2 megnevezés a burkolat kisebb és nagyobb méretű szelekcióját jelöli. Mivel a mai házak jellemzően terjedelmesebbek, mint az óváros ódon épületei, így a felületek burkolási összképe kiemelten függ a homlokzat tagoltságától, struktúrájától. A nagyobb szelekció támfalak, magas kerítések, egybefüggő homlokzatok és méretes oromzatok burkolására, míg a kisebb kövek a nyílászárókkal tagolt architektúrájú, osztott felületekre alkalmasak.

Dszburkolat betonból

Mindkét Pietra Echo szelekcióhoz tartoznak sarokelemek, melyek esztétikusan fedik le a homlokzati síkok találkozásánál jelentkező éleket. E sarokelemek alkalmazásával valódi „kváder tömb” hatást érünk el.

vissza

Hozzászólások