Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Pietra Echo burkolása hőszigetelt homlokzaton

2018.07.03.

Pietra Echo burkolása hőszigetelt homlokzaton

A polisztirol lemezekkel szigetelt házak esztétikai felöltöztetése sokszor a homlokzat festésében, vagy gördülőszemcsés vakolat készítésében kimerül. Miért is?

Ha úgy döntünk, hogy kő, vagy kőhatású burkolattal szeretnénk díszíteni az épületet, akkor a hőszigetelés felrögzítését 9-12 fémtárcsás dübellel végezzük négyzetméterenként. A páncélháló rögzítése, és telibe glettelése két rétegben történjen. A burkolatok -segédanyagokkal- a 40-45 kg/ m2 tömeg- tartományba férjenek bele. Természetesen a sarokelemeknél ennél pár kilóval nehezebb össztömegre számíthatunk, így a rögzítés sűrűségére figyeljünk oda!

Az S1 jelölésű, fokozott terhelhetőségű flexibilis ragasztóhabarcsok (esetleg ennél fokozottabb prémium segédanyagok- pld Extraflex, stb) kivállóan megfelelnek a ragasztás során. 

A burkolatok hátsó felét, és a falfelületet is kenjük be a habarccsal. Kicsit mozgassuk meg oldalirányban, hogy a ragasztó egyenletesen tapadjon meg a felületen.

Fugázáshoz speciális rusztikus hatású Sorell kőfugázót használjunk, a kő- (beton-) burkolat színéhez megfelelő színben. Érdemes a bekevert fugaanyagot egy kinyomózsák segítségével a kövek közötti résekbe juttatni, mert így a burkolat, és fal közt kialakuló kamrákat is alaposan kitölti az anyag.

Visszamosásnál a fugázószívacs segítségével oszlassuk szét a kőburkolatok felületén is a rusztikus fugát, majd kellően töröljük vissza. Természetesen igényeknek megfelelően ettől eltérhetünk, mivel az esztétikai összhatás alapvetően befolyásolja a technikai sorrendet, és annak milyenségét!

Ha száradás után az elvárt fugázási összképet kaptuk, akkor az impregnálás következhet! A Sorell Wall Protection tökéletes por- és víztaszító impregnáló anyag, mely nem mélyíti el a színeket, és megmarad a burkolóanyag rusztikus, matt hatása.

A fotókon egy magyarországi családi ház képeit láthatjuk, ahol az Otti Pietra Echo 1, és 2 hőszigetelt homlokzatot öltöztet, összhatásában mediterrán, de kicsit modern jelleggel.

vissza

Hozzászólások