Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Patio Hungaricus Vacziensis

2018.05.22.

Patio Hungaricus Vacziensis

Vác, belváros széle. Barokk homlokzatok közt sétálva be-bekukkantunk -szinte- minden roskadozó tölgyfakapun. Mi lehet bent? Hogy élnek az emberek errefelé? Egy francia- magyar úriember portájához érünk, kíváncsian kutatva Otti kövekkel burkolt kapualj, és környezete elkészültének összképe után.

A mediterrán építészetre jellemző "patio" -vagy páció-, ami egy fogadótere az utcáról lakásba betérő vendégnek, -családnak- Magyarországon is ismerős megoldás volt egykor. A belvárosi házak árkádos előterei, ülőfülkével ellátott kapualjai konkrét párhuzamot jelentenek a déli építészet ezen példáival.

Itt egy váci ház kövezete látható, ahol az Otti "Pietra Antik Mészkő" lapok jó szolgálatot tettek. Az ódon, belvárosi hangulat garantált!

A ház erőteljesen domináns eleme a kosáríves kapuzat, amely szintén az Otti Manufactura keze munkáját dicséri.

Ha belépünk a pációba, lehet hogy éppen "tetten érjük" a kedves családot, amint a teraszok valamelyikén éppen alkalmasint ebédjüket fogyasztják. Nos erre jó a páció: "itthon vagyunk, de várjuk a betérő vendégeket".

A lakáson átkelve a kert felöli belső teraszra érünk, ahol megint Otti Pietra Antik Mészkő lapokat, és P. Káró burkolatokat pillantunk meg, ágyásszegéllyel megtámasztva. A fehér P. Térkő 20-as szegélyek ünnepélyessé teszik a rusztikus térkőburkolatot, mert az "ünnep" mindenkinek jár!

vissza

Hozzászólások