Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Hogyan készül az Otti kő?

Kérem tekintsék meg ezt a filmet, amelyet egyik kedves vásárlónk készített gyárlátogatása kapcsán. Készítette:Kertész Kristóf Műhelytitkok az Otti burkolatról avagy, hogyan készül a csoda? https://www.facebook.com/otthonkommando/videos/237939177216553/?epa=SEARCH_BOX

Miért szeretjük a mediterránt?

2016.05.18.

Miért szeretjük a mediterránt?

Mármint mediterrán mit? –kérdezhetnénk.

Ugyanis ilyen korszak, vagy stílus nem igazán létezik! Életérzés, és anyaghasználat viszont igen. Az építészet és a lakberendezés nap- mint nap használja a mediterrán vidékek architektonikus elemeit, csakúgy mint a gasztronómia vagy a divatszakma. Ma amit a „LIfestyle” diktál bennünk, azt lélekkel áthatva a „mediterrán” szó összegzi igazán.

„ Legyen a házunk stílusa az itáliai és dél- franciaországi, valamint a spanyolországi építészet stílusjegyeit kaliforniai kényelemmel összegyúrva; floridai bútorokkal, valamint német precizitással. Tegyünk hozzá egy kis balatoni ízvilágot…mivel azért itthon vagyunk! Angol kandallóra van szükségünk, és a vizesblokkok, valamint a wellness legyen Kleopátra- i kényelemmel ellátva. A törökfürdő mellett indiai- marokkói sószoba, finn szauna, svájci tisztaságú relaxhelyiség. Az autókra a „Hörmann ikrek” vigyázzanak. A kert mediterrán, de sok egyéb örökzöld is jöhet! A medencével nem akarok foglalkozni, legyen nagy és mindig tiszta…

Mindezeket magyarországi árakon- ezt kérném!”

Meg kell mondanunk az itt leírt megrendelőnek- viccet félre téve- igaza van! Miért? Ön nem így élne legszívesebben?

Mi, az Otti Manufacturánál mindezt kínáljuk!

Mindenesetre a „mediterrán stílusú” házat szeretnénk, figyeljünk a letisztult színekre és formákra! Semmi túlkapás ennél a délies téralkotásnál:  pasztell színek, természetes rusztikus anyagok- mint a kő és a fa- lebilincselő, élhető, kényelmes, emberközeli világ. A rusztikus bútorok, lenszínű vagy természetes koptatott bőr kárpitok, tompított fények mind- mind kedvesek számunkra. A házhoz jár egy borospince is, de legalább egy bortároló- borkóstoló helyiség, humidor- ral.

A világítótestek a mediterrán ház alapkellékei, mert ha ezekből a kedves tárgyakból igazán ideillő formákat és anyagokat keresünk, akkor az Otti Manufacturánál megtaláljuk a megfelelő mennyezeti, illetve fali lámpákat!

Tipp: A falfestések is tükrözzenek mediterrán életérzést, és használjunk Otti falfestéseket, bordűröket, akár secco- t, antikolt felületeket. Ezek harmóniát teremtenek a térben.

A házon sok- sok rakott- faragott kő, ablakain kőkeretek, spalettával. A kis dőlésszögű tetőn antikolt cserép. Lehetőleg terebélyes, egy szintes épület finom toronyszerű kiugrással, tágas teraszokkal, árkádokkal, néhány oszloppal, előtetővel- valahogy így fest a mediterrán ház. Színekben a kültér is természetes pasztell árnyalatokat kíván; bézs, mészkőszín, törtfehér, szürke, és a terrakotta árnyalatokat. A kert is letisztult: ciprussal, tiszafával, jázminillattal, nyírt buxusokkal, sétányokkal, kőfallal, kőkerítéssel, terrakotta kaspókkal.

Tipp: Az udvaron használjunk sok dézsát, Otti kővázát, kerti kutat, napórát…ezernyi játékos- romantikus búvóhellyel, padokkal, rózsával, lugassal társítva.

vissza

Hozzászólások