Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Miért az Ottit válasszam?

2016.03.01.

Miért az Ottit válasszam?

Nem is tudja milyen szerencséje van, hogy ránk talált!

Az Otti Manufactura csapata annyi egyedi ajánlattal és megoldással készült önnek azért, hogy megtalálja az építkezéshez szükséges egyedi burkolatokat külső-, és belső térben egyaránt.

Nem is tudja milyen szerencséje van, hogy ránk talált!

Az Otti Manufactura csapata annyi egyedi ajánlattal és megoldással készült önnek azért, hogy megtalálja az építkezéshez szükséges egyedi burkolatokat külső-, és belső térben egyaránt.

Fontos megemlíteni, hogy ez a magyarországi cég önálló fejlesztések mentén halad, évről- évre mind több termék- szortimentet, speciális elemet kifejlesztve és legyártva hazai üzemeiben. Azt szeretnénk, hogy az építők, építtetők, designerek, tervezők, ezermesterek olyan tartós, és esztétikus beton- valamint műkőtermékek birtokába jussanak, amelyek egyedivé, élhetővé teszik a környezetünket.


Őszintén valljuk be, nem is gondoltuk pár éve, hogy a beton- ez a csodálatos anyag- ilyen sokoldalú, és ennyi örömet szerezhet az életünkben! A beton ( illetve műkő) újraértelmezett formája a „látszóbeton”. Azért hívjuk így, mert „látszik” a felülete. Megmarad a zsalu lenyomata, nem festjük, alakítjuk tovább. A látszóbeton forradalma kitörölhetetlen nyomot hagyott az építészetben, belsőépítészetben, és a formatervezésben.

Természetesen mit sem ér a szürke betonmassza ha gondolat, elszántság és érzések nem formálják műremekké. Azt szoktam mondani az embereknek, hogy mi nem terméket árulunk, hanem: „élményt”! Vagyis egy gondolat- terv, koncepció- mentén szövődik a megálmodott valóság, Otti tervezéssel, gyártással, és akár kivitelezéssel. Ennek a folyamatnak bármelyik elemével találkozik ön az építés során, az olyan megmagyarázhatatlan esztétikai élménnyel gazdagítja, amire még a legmerészebb álmaiban sem gondolt! Nem viccelek! Nem túlzok! Az Otti élményt kézbe venni, birtokolni hihetetlen jó érzés!

Kérhet tőlünk:

- tervezést

- burkolatokat, látszóbeton elemeket

- hidegburkoláshoz speciális segédanyagokat ( ragasztók, fugázók) , vízszigetelőket, felületkezelőket

- kivitelezést - főként burkolást

- dekorációkat, belsőépítészeti termékeket ( speciális Otti lámpák, képkeretek, kiegészítők, stb)

Fontos megemlítenem, hogy a burkolás ( a burkolat gondos kiválasztása) az építkezés talán legfontosabb fázisa, legyen szó egy egyszerű kerítésről, homlokzatról, teraszról, medencéről, vagy éppen a konyháról. Azért állítom mindezt, mert az alapfalak nem fognak látszani utólag, csakúgy mint a gépészet, szigetelés, vagy a tetőszerkezet. A kész ház arca a burkolatok és a festések harmóniáján múlik, amelyeket bútorokkal, kiegészítőkkel teszünk lakhatóvá.

Ne felejtse el: függönyt, bútort, vagy világítást kis túlzással akár évente cserélhet, de a burkolatok sokszor évtizedekre szólnak! Ne engedjünk tehát az „egyperces” döntéseknek, budget tanácsoknak, átmeneti divatingereknek. A burkolat és a burkolás a hosszú távú, alapos tervezés és kigondolt arculat szülötte legyen, amelyet szívesen nézegetünk éveken át!


Külső térben:

A ház arca Otti burkolat legyen, harmóniában a kerítéssel, támfalakkal, kerti utakkal, járdával, lábazattal, medencekörnyékkel, gépkocsi beállóval. Az Otti betonelemek tartósak, esztétikusak, felhasználásuk funkcionális. Alkalmazási felületek:

-        térkövek szárazon fektetéssel, ragasztással, medence környéki burkolatok

-        fali burkolatok, dekorkövek, téglák, sarokelemek

-        homlokzati, és lábazati elemek, ablak- és ajtó kőkeretek

-        fedkövek, lépcsőlapok, szegélyek, könyöklők, párkányok, konzolok, oszlopelemek, oromzati kövek

-        kerti kutak, napórák, címerek, kaspók, kőpadok, egyéb térelemek, kőpultok, kültéri sütők


Teraszon:

Különleges helyszín a kert és a belső tér határán kialakított terasz, amelynek burkolata extrém igénybevételnek kitett terület, és esztétikailag is rendkívül kényes elveknek, stílusoknak próbál megfelelni. E felületek Otti kövek nélkül elképzelhetetlenek:

-        síkburkolatok

-        lépcsőlapok,

-        lábazati sarokelemek

Az enteriőrben:

A járólapok, és falburkoló elemek sem nélkülözik a speciális Otti köveket, mert annyira egyediek, és olyan sok kiegészítőt vonultatnak fel a síkburkolaton kívül. Ilyenek:

-        járólapok, kőburkolatok, rekeszöntéses cementlapok, terrazzók

-        fali burkoló lapok, téglák, mozaikok

-        lisztellók, párkányok, díszítőelemek, lizénák, konzolok

-        ablak- és ajtó kőkeretek

-        mosogatók, pultok, kézmosók, vályúk

-        lábazati szalagelemek, szegélyek, falvédők

-        speciális kenhető beton, indusztriális, loft, minimál terek karakteres fal- és padlóburkolására

-        speciális elemek: konyhaszigetek, kandallók, design elemek, címerek, stb.

Tehát a burkolatokhoz szaktanáccsal, akár tervezéssel, hidegburkolási segédanyagokkal, és szükség esetén szakemberekkel, kivitelezési segédlettel segítünk létrehozni álmai házát. Megalkotni az élményt, amelyre közösen leszünk büszkék!  Otti- Made in Hungary

vissza

Hozzászólások