Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Megint a Pietra Echo vitte a prímet!

2019.02.08.

Megint a Pietra Echo vitte a prímet!

Több száz termék közül a tihanyi bazalttufát tökéletesen utánzó Pietra Echo fali burkolatunk volt a legkeresettebb a tavalyi évben. Négyzetméterben nem is lehet összehasonlítani például egy mozaik lappal, hiszen külső falból, kerítésből, támfalból, vagy éppen lábazatból mindig több van, mint amennyi burkolat szükségeltetik adott esetben egy zuhanyzóban. De mindemellett más tényezők is az Echo mellett érvelnek. Lássuk!

Elvitathatatlan, és abszolút elsőség illeti a nagyrészt sötét szürkésbarna árnyalatokban készített tihanyi kőfal burkolatunkat minden más Otti termékhez képest. A közel háromezer négyzetméteres éves eladás után idén újabb keresletbővülés várható, legalábbis az előrendelések száma, és növekedési üteme láttán. Nincs mit tenni, ez egy pozitív probléma...meg kell oldanunk! Sablonban, emberben, gyártótérben, és tárolásban is bővítenünk kell, mert az Echo mellet majdnem mindegyik burkolati típus szárnyra kapott az elmúlt években.

A kérdés: miért a Pietra Echo?

Tihany az egyik legelbűvölőbb falu és vidék az országban, nincs olyan magyar ember, aki ne látogatna el ebbe a bájos községbe legalább tíz évente egyszer. A látottak beégnek a retinákba, és folyamtos vágyódássá alakulnak. Tihany a mi álmunk! A napsütés, a Magyar tenger, a télen-nyáron élvezhető térélmény, a lélek visszhangja, a csend, és az érzés: fontosak vagyunk a teremtőnek. Tihany egy élő szertertás, elképzelt mesevilág...

Valamiért ez a tihany-érzés divattá is vált az utóbbi időben, így ha valaki (kihalásos alapon) telket, vagy házat tud vásárolni az aprócska félszigeten, az úgy érzi: révbe ért.

Olyan hatás ez, ami túl is lép a balatoni településképeken, és egyre több helyen bukkan fel az ország területén. Valószínűleg az egyre növekvő építési kedv, és a Balaton feeling együttes hatása eredményezi az Otti Pietra Echo iránt támasztott emelkedő keresletet. Ez a burkolat szép, izgalmas, klasszikus, és egyszerre modern is! Igen, ha kell modern is!

vissza

Hozzászólások