Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Mennyi idő alatt készül el a kiválasztott termék?

Mivel ez egy művészi kivitelű egyedi termék ezért a változatos formák,és színek miatt a gyártási határidő is különbféleképpen alakul. Természetesen ennél fontosabb tényező a mennyiség, de egyes termékek esetében nagy kapacitással rendelkezünk! Egy folyamatos gyártású terrakotta,vagy mészkő- modul száz m2-rre 21-27 nap, pihentetés nélkül, de természetesen van olyan burkolat, amely több mint egy hónapig készül,mert annyira bonyolult a gyártása...átlagban elmondható, hogy pihentetéssel (érleléssel) együtt 6-8 hét! Vannak azonnal elvihető termékeink is,- melyek mennyiségileg állandóan változnak- viszont útrakészen várják a kompromisszumkész vásárlókat! Folyamatosan bővülő raktárkészletünkben találhat bel- és kültéri burkolatokat, kutakat, térköveket, dekorációs elemeket. Érdeklődjön a "Kapcsolat" menüpont alatt található teleonszámok, illetve email címek egyikén!

Már télen készüljünk a tavaszi építkezésre!

2018.11.27.

Már télen készüljünk a tavaszi építkezésre!

A karácsonyi eseményekre készülve keveset gondolunk a jövő év felújítási-építési munkáira, ami természetes is. De ráérünk vajon? Tényleg elég márciusban beszerezni az alapanyagokat, és megállapodni a kivitelezőkkel kezdés előtt?

Szinte közhely, hogy drágulás, és szakemberhiány sújtja az összes építőipari megrendelőt, építőt, építtetőt. A kivitelezőket érdemes előre "lekötni", és a megvalósításhoz szükséges anyagokat időben beszerezni. Ezen kívül a tervezéshez is idő kell, ezért már decemberben-januárban valósítsuk meg a projekt "szellemi részét"! A ház rajzára alapozva tudunk árajánlatokhoz jutni, iparost fogadni, vagy egyáltalán belsőépítészetről beszélgetni!

Mi -az Otti Manufacturánál- többször kapjuk feladatul a megrendelőnek nem tetsző homlokzat átszabását, felöltöztetését, a sík- illetve függőleges burkolatok megtervezését. Mindenhez idő is kell, majd a megrendeléshez gyártási idő, és így igen hamar eljön a tavasz, hogy az elképzelésekből manifesztum legyen!

Ha ránk bízzák a teljes tervezést...nos akkor tényleg időben neki kell fognunk! Ha "csak" a belsőépítészetet, burkolattervezést, homlokzati dizájn kialakítását; akkor is időben el kell kezdenünk a munkafolyamatok megszervezését.

A gyártáshoz átlagosan 6-8 hét, de ez a megrendelés nagyságától, a sablonok foglaltságától is függ!

Hogy fogjunk neki az egésznek?

Körülbelül így:

1. Elképzelés, lehetőségek felvázolása

2. Tervezések, egyeztetések

3. Építési anyagok "lelőhelyének" feltérképezése, árajánlatok bekérése

4. Kivitelezők (generál, szakágak, kivitelezők) megkeresése, árajánlatok bekérése.

5. Árajánlatok elbírálása, utolsó pontosítások, szerződések aláírása

6. Építési anyagok beszerzése, szállítási ütemezése

7. Kivitelezés megkezdése, szakágak időbeli szervezése, ( ha van generálkivitelező, akkor vele) folyamatos egyeztetés, műszaki felügyelet

8. Belsőépítészet, párhuzamosan a szerkezeti munkákkal. Előkészítések, pontosítások

9. Belsőépítészethez szükséges háttérmunkák elkezdése, beépítések

10. Projekt zárása: e-napló (ha kell), szerződések időpontjai, vállalások teljesítésének megbeszélése, stb)

11. Szépítészet: Kiegészítők, tárgyak, dekorációk, textíliák beillesztése

A különböző fázisok némelyike átfedésben lehet egymással.

vissza

Hozzászólások