Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Már télen készüljünk a tavaszi építkezésre!

2018.11.27.

Már télen készüljünk a tavaszi építkezésre!

A karácsonyi eseményekre készülve keveset gondolunk a jövő év felújítási-építési munkáira, ami természetes is. De ráérünk vajon? Tényleg elég márciusban beszerezni az alapanyagokat, és megállapodni a kivitelezőkkel kezdés előtt?

Szinte közhely, hogy drágulás, és szakemberhiány sújtja az összes építőipari megrendelőt, építőt, építtetőt. A kivitelezőket érdemes előre "lekötni", és a megvalósításhoz szükséges anyagokat időben beszerezni. Ezen kívül a tervezéshez is idő kell, ezért már decemberben-januárban valósítsuk meg a projekt "szellemi részét"! A ház rajzára alapozva tudunk árajánlatokhoz jutni, iparost fogadni, vagy egyáltalán belsőépítészetről beszélgetni!

Mi -az Otti Manufacturánál- többször kapjuk feladatul a megrendelőnek nem tetsző homlokzat átszabását, felöltöztetését, a sík- illetve függőleges burkolatok megtervezését. Mindenhez idő is kell, majd a megrendeléshez gyártási idő, és így igen hamar eljön a tavasz, hogy az elképzelésekből manifesztum legyen!

Ha ránk bízzák a teljes tervezést...nos akkor tényleg időben neki kell fognunk! Ha "csak" a belsőépítészetet, burkolattervezést, homlokzati dizájn kialakítását; akkor is időben el kell kezdenünk a munkafolyamatok megszervezését.

A gyártáshoz átlagosan 6-8 hét, de ez a megrendelés nagyságától, a sablonok foglaltságától is függ!

Hogy fogjunk neki az egésznek?

Körülbelül így:

1. Elképzelés, lehetőségek felvázolása

2. Tervezések, egyeztetések

3. Építési anyagok "lelőhelyének" feltérképezése, árajánlatok bekérése

4. Kivitelezők (generál, szakágak, kivitelezők) megkeresése, árajánlatok bekérése.

5. Árajánlatok elbírálása, utolsó pontosítások, szerződések aláírása

6. Építési anyagok beszerzése, szállítási ütemezése

7. Kivitelezés megkezdése, szakágak időbeli szervezése, ( ha van generálkivitelező, akkor vele) folyamatos egyeztetés, műszaki felügyelet

8. Belsőépítészet, párhuzamosan a szerkezeti munkákkal. Előkészítések, pontosítások

9. Belsőépítészethez szükséges háttérmunkák elkezdése, beépítések

10. Projekt zárása: e-napló (ha kell), szerződések időpontjai, vállalások teljesítésének megbeszélése, stb)

11. Szépítészet: Kiegészítők, tárgyak, dekorációk, textíliák beillesztése

A különböző fázisok némelyike átfedésben lehet egymással.

vissza

Hozzászólások