Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Lajoskomáromi Páskom Cottage- hotel a világ közepén.

2016.02.15.

Lajoskomáromi Páskom Cottage- hotel a világ közepén.

Ez a varázslatos kis hotel, egy magyarországi faluban épült, Lajoskomáromban. Az Otti Manufactura tervezte, és a burkolatokat, illetve dekorációkat is mi szállítottuk.
"Figyelembe vettük a népi építészet hagyományos motívumait, de nem akartunk skanzen épületet létrehozni. Egyszerű, élhető, őszinte hotel ez, benne a kényelem minden forrásával! A modern életérzés nosztalgiával társul úgy, hogy nem tévesztik szem elől egymást."

Lajoskomáromi Páskom Cottage- hotel a világ közepén.

Ez a varázslatos kis hotel, egy magyarországi faluban épült, Lajoskomáromban. Az Otti Manufactura tervezte, és a burkolatokat, illetve dekorációkat is mi szállítottuk.


"Figyelembe vettük a népi építészet hagyományos motívumait, de nem akartunk skanzen épületet létrehozni. Egyszerű, élhető, őszinte hotel ez, benne a kényelem minden forrásával! A modern életérzés nosztalgiával társul úgy, hogy nem tévesztik szem elől egymást."- mondta Hoffer Ottó, az Otti Manufactura tulajdonosa.

A törtfehér falak a nemes egyszerűségre, és a népi építészet hagyományaira utal. A kővel burkolt étterem a Balaton környékének kőépületeiből ad ízelítőt, míg a hosszúkás tagolású vendégház egy hagyományos sváb parasztház arányait viseli.
A "tér" közepén ízlésesen csalogató fürdőtó teremti meg a vágyat a hosszas szemlélődésre, melynek partján áll a kis fürdőház, annak minden kényelmével. 

A belső terekben az egyszerűség és a tisztaság látszik, amely eleganciával, polgári ízlésvilággal van fűszerezve annyira, hogy ne legyen tulságosan hivalkodó a paraszti környezetben. 
A tervezés mellett a kőburkolatok, cementlapok beszállításában, és a dekorációk kialakításában( Kráj László segítségével, aki a dekorfestés nagy részét készítette) is az Otti csapata jeleskedett.

vissza

Hozzászólások