Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Kerti oázis- hol jussunk vízhez?

2016.06.11.

Kerti oázis- hol jussunk vízhez?

A szomjas kertész tudja igazán, milyen nagy szükség van egy kerti csapra. Ehhez lehet csatlakoztatni -alkalomadtán -egy locsolócsövet, vagy innen nyerhetünk öntözővizet, ha kifogyott a cisznernánk. Arról nem beszélve, hogy a nagy melegben, nyáron, milyen jól esik kortyintani egyet!

Kutak a kertben- kis oázisok nagy meleg idején

Ha már rendelkezünk kerti csappal, -vagy akár annak lehetőségével -akkor ne felejtsük el, hogy a funkció mellett milyen fontos esztétikai szerepe lehet egy ilyen alkalmatosságnak! Ha a víznyerő hely falon található, akkor egy esztétikus falikút telepíthető rá, ha viszont önállóan, a kertben bújik elő a "mesterséges forrás", akkor egy álló kerti kút lehet a megoldás! 

Kőkút- fagyálló kút

Az Otti kerti kutak, és falikutak erős fagyálló betonból készülnek, és nem festett termékek: anyagában színezzük őket!

Miért fontos mindez?

Nyilvánvaló, hogy a tartósság egy elsődleges szempont az esztétika mellett. A termék színe pedig a napjainkban tapasztalható szeszélyes időjárás miatt erős roncsolódásnak van kitéve. Ezért az Otti kutak színanyaga egy természetes vasoxid por, amely ásványi őrlemény ellenáll az UV- sugárzásnak, és a fagyoknak. Nem mossa ki az eső, és nem tartalmaz a környezetre káros oldószereket sem!

álló kút- Otti Manufactura

A kúthoz ne felejtsünk el esztétikus kerti csapot vásárolni, hogy teljes legyen az összkép! Az Otti Manufacturánál mindez megtalálható! Várjunk mindenkit szeretettel, Székesfehérváron az Angol utcában, vagy az újonnan kialakított boltunkban, a Sárkeresztúri út 14.- ben!

kerti csap- Otti Manufactura

Tipp:

Lehetünk kratívak is! Ha például felépítünk egy 150 cm magas, és 110 cm széles íves falat, majd beburkoljuk Otti Pietra Antik mészkővel, -esetleg Pietra Solvával, vagy Pietra Echoval- akkor egy kiépített erdei forráshoz hasonló élményt kapunk. Ebbe a falba szereljünk kerti csapot, kb 105- 115 cm magasságba. A víz kifolyás alá helyezzünk egy Otti Virgó kút tégelyt- vagy egy Cancert- és ültessünk körbe dús növényzetet. Lehetőleg egy illatos lonc, borostyán, vagy iszalag fusson fel a kis kőfalunkra, hogy ezzel is fokozzuk a romantikus összképet. Igazi oázis lesz ez a kertben!

De bármilyen falszakaszt kiszemelhetünk az alkotásunkhoz! Az Otti burkolatok széles választéka segít egy- egy ötlet megvalósításában! 

Mediterrán, vagy akár angol kertek dísze is lehet egy Otti kút, melyhez akár bátrabb megoldásokat is használhatunk. A mozaikok, vagy díszesebb Otti kövek délies hatást kölcsönöznek a víznyerő helynek, míg a visszafogottabb egyszerű kő- színek szolidan megbújnak a háttérben. A színek, és a formák meghatározzák a kert stílusát. A szürke szín, és az egyenes formák modernitást kölcsönöznek a kertnek, a mészkő- homokkő, valamint terrakotta színek pedig harmóniát. A fehér (törfehér, vagy világosszürke) erősen vibrál a napsütésben. Érdemes feltennünk magunkban a kérdést: melyik megoldást szeretnénk igazából?

Terrazzó kertbe- mintás térkő

vissza

Hozzászólások