Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Kerti kutak- tavasszal érdemes beterveznünk!

2016.03.21.

Kerti kutak- tavasszal érdemes beterveznünk!

Stílusában a rusztikus mediterrán forma jellemző az Otti kutakra. A különböző elemek bizonyos esetekben cserélhetők, így az alaptípusokon túl összeállíthatjuk a nekünk megfelelőt!

Kerti kutak 

A falikutak reneszánszukat élik a XXI. században. Míg belső térben elsősorban zárt udvarokon, teraszokon, pincékben, műemléki jellegű épületekben találkozhatunk vele, addig a kerti falikút modellek egyre népszerűbbek az irodaházak, vendéglátó helyek, és magánházak kertjeiben, illetve a télikertekben.


A falikút funkcionális és dísztárgy is egyben, amely a szökőkutakkal, csobogókkal ellentétben nem igényel különösebb karbantartást ( télen azért víztelenítsük), mégis látványos eleme lehet akár a kisebb kerteknek is, hiszen a fal síkjára rögzül, így kevesebb helyet foglal.

Tipp: Pincében a falikutak funkcionális vízvételi tárgyak is. Szereljük fel kedvencünket, mert jó ha a pohármosásnál kéznél vannak, és tényleg nem foglalnak nagy helyet!

Az álló kerti kutak önmagukban is "megállják a helyüket". Érdemes először egy kisebb betonalapot készíteni, és ha szifonos lefolyást akarunk biztosítani, akkor egy kis méretű szerelőaknát is létre kell hozni a szervizelhetőség végett. A víz elvezetését sokan csak a gravitációra bízzák ( nagy méretű kavicsból zsombot képeznek), vagy egyszerű műanyagcsővel vezetik a csatornába.

Stílusában a rusztikus mediterrán forma jellemző az Otti kutakra. A különböző elemek bizonyos esetekben cserélhetők, így az alaptípusokon túl összeállíthatjuk a nekünk megfelelőt!

A kerti sétányok, terek fő témája sokszor egy kút, kisebb csobogó. Mellette ücsörögni, hallgatni a víz csobogását…igazán pihentető! Egy pad, lugas, rózsabokrok, mi kell az idillhez?

Van, hogy bokrok közt elrejtve, és van hogy műtárgyként használjuk őket.

Tipp: Rendeljen tőlünk antikolt rézcsapot is a kiválasztott kúthoz, mert csak ezzel a kis dísztárggyal lesz teljes az összkép!

vissza

Hozzászólások