Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Kerítés fedlap, oszlopsapka- szép, és fontos dolgok a ház körül

2019.01.04.

Kerítés fedlap, oszlopsapka- szép, és fontos dolgok a ház körül

A kerítés felső sávját cseréppel, téglával, fedlappal takarni szoktuk. Miért?

támfalakA csapadékot el kell vezetni minél messzebere! -ez az építőipar egyik axiómája. A szerkezetekbe szívódó víz folyamatosan károsítja a szilikát anyagokat, vasat, szigeteléseket, szinte mindent. A víz megfagy, és a térfogatnövekedése erodálja a felszínt- szerkezetet egyaránt. A kiváló minőségű Otti fedlapok szálerősített kvarcbetonból készülnek, és elviselik az olvadó hó, az eső, vagy éppen a napsütés károsító hatásait.

A fedlapok metszetükben kétoldalra leejtenek, vagy teljesen sík felületűek. Utóbbi esetben nagyon fontos a termék minősége, fagytűrő képessége, mivel a víz megállhat rajta. Fedlapjaink nagyrészt profilozott oldalúak, rusztikus- vagy egyhén antikolt felülettel rendelkeznek.

kerítés fedlap

Alapvetően vízorr nélkül készülnek fedlapjaink, de javasoljuk, hogy ez a látszólag apróságnak látszó horony ne maradjon ki a végtermékből. (A vízorr bemetszése cégünknél külön díj ellenében megrendelhető)

fedlapok kerítésre

fedkő kerítésre, támfalra

A vízorr egy cseppentő, vagyis a csapadék mozgási iránya megváltozik, így nem folyik a falra. A fedkövek tetején lévő por nem hagy nyomot a festett felületen, és az eső sem szivárog a vakolatba. Valamennyi csapadék így is éri a kerítés falát, ezt nem lehet megakadályozni, viszont a víz nem folyik a fedlap alá, így nem emeli meg azt. Biztonságosabb megoldás, ha leburkoljuk a falat is, mert a kő, beton, téglaelemek megóvják a szerkezetet az oldalról érkező eróziótól is.

kerítésfedkő

Az Otti fedlapok alkalmazási területei, típusai:

- kerítés fedlap

- oszlopfedkő

- kéménytakaró

- támfal fedkövek

- medence fadlapok, stb.

kerítésre fedlap

vissza

Hozzászólások