Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Kapolcs megint! 2018

2018.07.20.

Kapolcs megint! 2018

És...ismét eljött a nyár közepe egyik legjobb "fesztiválpillanata". Ha hívhatjuk annak. Hiszen Kapolcs más mint a többi sátrazós feszt, mert itt egyszerre találkozik a vásározó tömeg a művészetre, -zenére, táncra, festészetre, ipar- és népművészetre- vágyó nagyközönséggel, a bulizó fiatalság az elmélkedőbb korosztállyal. Egyszóval: mindenki mindenkivel, aki a puszta létnél többet szeretne megélni ebből a kerek világból.

Veszprémtől Tapolcáig csodálatos bakonyi falvakon haladunk át. Félúton valahol, vizimalmok tengerében bukkanunk a fesztivál névadó településére: Kapolcsra. A mindig nyugis község ilyenkor egybefolyó embertömeg. Mosolygó, közösségi, élni akaró. Bolttá, galériává, vagy éppen színpaddá alakított pajták, udvarok, templomok, és parasztházak válnak művészeti helyszínekké, és fogadják a kíváncsi népeket.

A falu központjában, "Zsuzsa néni udvarán" megtaláljátok az Otti Manufactura standját is, mert nem múlhat el év úgy, hogy művészi igényességű betonburkolatok nélkül maradna a "völgy"!

Gyertek el, nézzétek meg az Otti csapatot, lelkesítsétek a napon aszódó, mégis lelkes kollégákat. Kérdezzetek, kérjetek, és megadatik! Szóval 2018 július 20- 29. Kapolcs, Művészetek völgye.

vissza

Hozzászólások