Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Falfestés, dekorfestés, ornamentika- különleges tehetségünk van hozzá!

2016.03.25.

Falfestés, dekorfestés, ornamentika- különleges tehetségünk van hozzá!

Az enteriőr egyik legfontosabb- meghatározó eleme- a fal színe, struktúrája. A fehér és pasztell árnyalatok nagyobb részben alkalmazott megoldások, színes falat kevés enteriőr- típus tud befogadni. Viszont egy- egy karakteres motívum, de akár erős színű homogén fal is extravagáns- különleges élményt eredményezhet.

Falfestés, dekorfestés, ornamentika

Az antikolások, ornamentikák, sprőd vagy finoman rusztikolt felületek elsősorban a tervezés során kerüljenek meghatározásra, mert a bútorok, kiegészítők vásárlását ehhez igazítjuk.

Szenzációs hatás érhető el egy vödör festékkel, és néhány pekedli színező pasztával! Esetleg dobjak hozzá egy marék gipszet? Fűrészport? Milyen eszközeim vannak…lássuk csak: ecset, kicsi- nagy, henger, kefe, meszelő, szivacs, spakli, fogas- glett vas, csiszolópapír…vagy a csupasz kezem!

Hihetetlen, hogy mire képes az emberi kreativitás!

Egy lépés csak a kinyilatkoztatás. Vagyis mi Otti- sok a rengeteg művészetben, filmstúdióban, iskolában, és természetesen az iparban megszerzett tapasztalatunkat összegyúrtuk, hogy a „civil”- alkalmazásban bocsássuk rendelkezésre!

Tipp: Nem fér bele a költségvetésbe ez a plusz? Ha óriási secco, több méteres pannó a megrendelésünk témája; mi nem esünk kétségbe. Ha ” csak” 10 cm széles bordűrt festünk, esetleg homogén rusztikolt tapintású falat kell kiviteleznünk, ahhoz is megfelelő alázattal állunk hozzá! A kisebb és a nagyobb megrendelés is izgalmas feladat számunkra, érdeklődjön bátran!

A falfestéshez szükséges alapozási, és felületi technikák tárháza kimeríthetetlen, anyagait és mesterfogásait még felsorolni is lehetetlen pár szóval, ezért csak egy- két példával tudjuk ezen fórumon alátámasztani szakmai sokszínűségünket:

-        ódon kastélyfal: enyhén rusztikolt felületet készítünk. Erre több réteg vékony glett réteg kerül, melyet hosszúszőrű ecsettel viszünk fel, betartva a száradási fázisokat. A festés két rétege felépülhet egy-, vagy két különböző színből, szivacsos visszatörléssel.

-        rusztikus parasztház, vagy vibráló modern fal: erősebben rusztikolt, sprőd felületetet kap egy parasztház-, vagy egy archaizáló étterem fala. Ilyenkor a glett anyag típusaival, vastagságának vibráló játékával hozunk létre drámai szintkülönbségeket. Szikkadás után a félig nyers felületet egy „nyálkás- tejfölös” állagú híg finom glett- tel homogenizáljuk. Ha meszelővel vagy kefével viszem fel a glett anyagot, és 0-1- es méretű kvarchomokot adagolok hozzá, akkor több száz éves parasztház falának hatását imitálom. Ezt a felületképzési technikát hívjuk: „kefe glett”- nek.

-        mediterrán-, vagy eklektikus hatású falfelületek képzésénél a festékrétegek színének drámai különbségei és a visszacsiszolás ( visszatörlés) erőssége ad kopottas, antik hatást.

-        a kenhető betonok- ról külön cikkben írunk. Ezek a loft- és indusztriális, de az eklektikus- Vintage otthonok kedvenc felületeit adják. Kivitelezésüket nagy odafigyeléssel és technikai fegyelemmel végezzük! >>>szeretnék többet tudni erről!<<<

A struktúrált felületi festéseken felül a művészibb dekorációk, mint alkotások is megvalósíthatók az Otti csapat segítségével.

-        Szalagminták: a holkerek függőleges, és vízszintes részein, de egyéb helyeken is különleges hatást kölcsönöznek a 10- 20 cm széles bordűrök a helyiségeknek. Ezek nagyrészt növényi vagy geometrikus ornamentikával festett színes szalagok. Koptatással, pasztellszínekkel megfestett apróságok, melyekkel toszkán villában érezhetjük magunkat!

-        al secco több száz éves hagyományát továbbfejlesztve, -néha kifejezetten modern megfogalmazásban- tartalmat, karaktert adhatunk a térnek. A lazúrosan, vagy éppen sűrűn felvitt rétegek millió színárnyalat alkalmazásával „művészi kép”- pé formálják a falfelületet. Alkotóit nyugodtan hívhatjuk művészeknek, hiszen ez a technika bizony az ő világuk! Miért ne festessünk otthonra, gyerekszobába, nappaliba, étterembe, pizzériába, borozóba, hotelbe, wellness helyiségbe, panzióba valami művészi színvonalú secco- t, ha megtehetjük? Igazán exkluzív csúcsdizájnt kapunk!

-        Tipp: Figyeljünk azonban az Otti szakemberek tanácsaira, nehogy giccsbe hajló motívumok, és színek „díszítsék” a dekorálni kívánt teret!

vissza

Hozzászólások