Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Egy régi divat újjáéledése. Mozaik méhsejt.

2019.08.23.

Egy régi divat újjáéledése. Mozaik méhsejt.

A historikus idők kőburkolat világát idéző hangulatkép napjainkban tér vissza eme hexagon formák használatával.

A méhsejt szerkezetű mozaik minta az egyik legkülönlegesebb és egyre népszerűbb térrendezési forma a burkolatok világában. A négyszögletes cementlapok és cementlap jellegű egyéb padló- és falburkolatok reneszánszát követően most ismét egy régi divat újjáéledésének vagyunk tanúi.

A jellegzetes méhsejt forma már a régi időkben is megragadta az emberek fantáziáját. A XIX. század viktoriánus korának kül- és beltér díszítő mesterei kezdték alkalmazni a méhkaptár szerkezetére emlékeztető,hatszög alakú lapokat, melyek a megszokott négyszögletes burkolatok megjelenésénél jóval izgalmasabb, változatosabb felületeket eredményeztek. Mindezek a megoldások máig ható kisugárzással bírnak díszítőkultúránkra. A historikus idők világát idéző hangulatkép napjainkban térnek vissza e hexagon formák használatával. A hatszögletű, színes kőlapok különleges atmoszférát teremtenek a fürdőszobák, konyhák, teraszok, közlekedők padló- és faldekorációja által.

Az Otti Manufactura által gyártott méhsejt-forma burkolatok több, mint 140 féle színváltozatban állnak rendelkezésre, így mindenki álmai szerint alakíthatja tereit.

Magyarországon igazi különlegességnek számítanak az Otti Manufactura kül- és beltéri padló, valamint falburkolatai. A jellemzően 2 cm vastagságú elemek között a vásárló találhat a terméskövet hűen idéző rusztikus-naturális köveket, cottó hatású lapokat, sőt, dombormintás burkolatokat is, de a fentiekben említett méhsejt forma sem hiányozhat a termékpalettáról. Ritka termék az Otti kő, mely leginkább a mediterrán ízlésvilágot tükrözi, ezt az életérzést idézi. A különlegesen kopás- és időjárásálló, anyagában színezett kvarcbeton alapanyagból, egyedi gyártástechnológiával készülő Otti termékek mindenki házának, kertjének ékességei lehetnek. A tartós és innovatív speciáis kvarcbeton anyag változatos és izgalmas felületi megjelenésével, sokoldalú felhasználhatóságával mára az épületdíszítés számos területén létjogosultságot nyert.

vissza

Hozzászólások