Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Egy hotel a budai várban

2017.10.28.

Egy hotel a budai várban

A Maison egy eklektikus hotel Budapesten.
A pékműhelyként ismert ‘Spiegel Ház’ története egészen 1464-ig egy korabeli kádár és esztergályos céh működéséig nyúlik vissza.

A pékműhelyként ismert ‘Spiegel Ház’ története egészen 1464-ig egy korabeli kádár és esztergályos céh működéséig nyúlik vissza. A Vár 1686-os ostromát követően 1701-ben vásárolta meg a romos épületet Spiegel Bernát, majd kis földszintes, barokk stílusú házat építtetett rá. A kosáríves kapu, amelynek záróköveit a sütőcéh jelvényei díszítenek a mai napig, az épület eredeti formáját tükrözi.

Az épület alatt sziklába vájt kétszintes pincerendszer húzódik, ami jelenleg is a Vár legnagyobb egybefüggő pincéje.

1964-ben az utcafronti barokk formát megőrizve, az épületet vendéglővé alakították, ami ‘Régi Országház vendéglő’ néven Budapest legnépszerűbb szórakozóhelyévé vált. A helységek és szobák eltérő hangulatú berendezései, a kecses bútorok, a cserépkályhák, a Vígadó hagyományos magyar ételei, a kemence, a pincében kínált borok és az oly elhíresült paprikás-hagymás zsíroskenyér a ’90-es évek elejéig biztosította csak a Budai Vár üde, vidám hangulatát.

Évszázadok megannyi nyomát magán őrizve több, mint 20 év után nyitja meg emblematikus Nagy Zöld Kapuját a hajdani Spiegel Ház. A Maison bistro & hotel sajátos design világával tisztelettel hódol a történelmi helyszín és a gasztonómiai múlt előtt. Hangulatos Bistro, varázslatos boros pince, kellemes utcai terasz, 17 egyedien megtervezett szoba és a belső kert egy évszázadok óta dinamikusan változó, mégis értékmegőrző környezetben várja vendégeit.

Köszönjük hogy velük dolgozhattunk!

vissza

Hozzászólások