Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Csobbanás a hűs vizű medencénkbe.

2020.07.22.

Csobbanás a hűs vizű medencénkbe.

Nyáron a gyerekeknek, felnőtteknek és az úszás szerelmeseinek életre szóló élményeket ad a fürdés.
Mi a teendő, ha odahaza szeretnénk nyaralni?
Amennyiben a lehetőség adott, akkor a rövid válasz: kerti medence!

Egy szépen rendezett kerttel, és kerti medencével pikk-pakk nyaralós hangulatot lehet varázsolni otthonunkba. Néhány napernyő, egy zsúrkocsi, pár frissítő ital vagy koktél, jó társaság vagy éppen szűk családi kör és készen is vagyunk – kezdődhet az önfeledt nyári medencézés saját kertünkben! 

Az Otti Manufactura egyedi termékeivel segíteni szeretnénk a legharmonikusabb megoldásokat megtalálni, hogy kialakíthassuk a testre szabott tervek megvalósulást.

Legyen íves, hosszúkás, amorf, kicsi vagy nagy medencénk a jól megválasztott medenceszéli fedkövekre, burkolatokra biztosan szükség lesz, amelyek nemcsak minőségi, szép termékek, de tartósak is!

Szélsőséges időjárási viszonyok érhetik ugyanis ezt a zónát. Az állandóan vizes, párás, viszont napsütötte felületnek bírnia kell a hőingadozást, és az alászivárgó nedvességet. A felületnek takaríthatónak kell lennie és nem csúszhat. Egyszóval rengeteg tényezőt kell figyelembe venni a gyártás, és a kivitelezés során. Őszintén megvalljuk, mi is sokat tanultunk az évek alatt, és rengeteg hibát, akadályt kiküszöböltünk, különösen amikor íves elemeket kell előállítani egy bonyolultabb fürdőmedence építésekor- de nyugodt szívvel kimondhattuk: meg tudjuk csinálni!

 Természetesen nem egyszerű feladat, de megoldást mindig találunk.

vissza

Hozzászólások