Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Budavári wellness-A kövek harmóniája

2017.01.16.

Budavári wellness-A kövek harmóniája

Ezúttal nem egy gerendaházban bukkantunk rá az Otti köveknek
izgalmas, inspiráló ötletekben dúskáló felhasználására… de ezeket a megoldásokat wellness helyiségek, fürdőszobák területén egy faházban vagy bioházban is tökéletesen el tudnánk képzelni…

Budán, a várban egy gyönyörű műemlék épületben található Réka otthona, itt látott vendégül bennünket. A környezetet látva,megértettük mekkora kihívás és egyben felelősség is lehetett a számára, hogy egy ilyen történelmi miliőhöz megfelelő stílust találjon.„Mindig abból indulok ki, hogy szeretem a belső enteriőrt is úgy kialakítani, ami illeszkedik a külső környezethez. Jó, ha kompatibilisek egymással.- válaszol Réka a lakberendezést firtató kérdésünkre.-Nem akarnám „kiszakítani” a lakteret a környezetből, csak azért, mert én vágyok valamire. Szerettem volna ugyanakkor egy intim jelleget is létrehozni az otthonunkban.

Amikor megterveztem magambana látványt, amit szertettem volna létrehozni (fehér-bézs alapokkal,amibe bejön a réz és a sötétebbárnyalat)…elkezdtem keresgélni az interneten, hogyan tudnám megvalósítani.


Ami nagyon tetszik abban amit az Otti Manufactura képvisel, hogy rengeteg dolog közül lehet választani,nagyon sokfajta elemből.Sorban meg tudtam találni (mint amikor az ember a legóból építkezik),mindazt amire szükségem volt. Színben, formában:párkányokat, sarokelemeket, burkolatokat…

Az a fantasztikus, hogy mindent meg lehet valósítani, amit szeretnék!Például gyakorlatilag fel lehet építeni belőle egy kádat, vagy egy gőzfürdőt…bármire lehet használni, mert bármilyen formát fel lehet belőle építeni… Amikor nekiláttam a megvalósításnak „Ottiék”nagyon készségesen foglalkoztak velem,segítettek abban hogy egymás után meg tudjam valósítani az elképzeléseimet. A kis lakásnak egyik oldalát közvetlenül a vár ősi falai alkotják. A rusztikus ódonkőfalakhoz az Ottimanufaktúrális kövei harmonikusan illeszkednek.


A cikk a Gerendaházak magazinban jelent meg!

Írta: Sillye Ágnes

Fotó: Fruitline

vissza

Hozzászólások