Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Betonfelületek földre, falra- sokoldalú megoldások az Otti Manufacturától

2020.06.02.

Betonfelületek földre, falra- sokoldalú megoldások az Otti Manufacturától

A beton többszörösen bizonyított az építészetben és egy ideje már hódít a belsőépítészetben is. A minimalista, indusztriális stílusoknak köszönhetően a beton fontos tényezővé vált napjainkban modern életterünk alakításában.

Tárgyak, felületek, csupasz szerkezetek élnek együtt velünk mindenféle betonköntösben, máshol rusztikus kőfelületek szabálytalan formák társulnak a nemes anyagokhoz. Mondhatjuk úgy is, hogy a beton egy formázható sokoldalú anyag, melynek segítségével funkcionális és esztétikus megoldásokat hozhatunk létre az építészet, és a lakberendezés számára. Legismertebb formában a szürke cementszínnel találkozunk, és a sík felületekkel. Ritkán színezett, vagy strukturált, esetleg kőutánzatú padlók vagy falak készülnek betonból.  Manufaktúránk szálerősített beton termékei életre hívják az Art Deco nemes kultúráját, a Bauhaus praktikus emberléptékű formavilágát, vagy akár a Shabby Chic koptatott eleganciáját. Leggyakrabban mégis a rusztikus és klasszikus stílusokban érezzük jól magunkat.

Fontos számunkra, hogy a lakás-épület minden részébe igényes, egyedi megoldásokat találjunk a különleges enteriőr megalkotásához!

  1. az előregyártott látszóbeton elemek és burkolatok igazán szabad kezet adnak tervezőnek, kivitelezőnek. Az építési technológiák fejlődése megteremtette annak a lehetőségét, hogy ebből az anyagból magas felületi minőségű belsőépítészeti felületeket, dizájnbútorokat, tárgyakat lehessen létrehozni. Megrendelőink egyéni elképzelései, vagy a lakberendező különleges tervei alapján készülhetnek egyedi formájú burkolatok, padló- és falstruktúrák, munkapultok, mosdópultok, a mosogatótálak. A beton anyaga jól használható a vizes területeken is, mint például a fürdőszobában, bár meg kell szoknunk, hogy a beton élő anyag, változékonyabb mint a greslap. A felület kezelése az impregnáló- és felületkezelő szerek által megvédik a beton viszonylag porózus anyagát és mélyen beszívódva (valamint a felületen hártyát képezve) fejtik ki a vízlepergető hatást.
  1. a loft kenhető dekorbeton mesteri kezeket igényel, viszont sokoldalú, hálás, és kiváló megoldás lehet számos területen. A homogén Loft- indusztriális felületek kialakítására -akár utólag is- az igényeknek megfelelően tökéletes Hi-tech megoldást ajánlunk 2 mm vastagságban!
vissza

Hozzászólások