Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Amit épít az ember, abból történelem lesz. De miért költözik valaki tanyára?

2017.11.26.

Amit épít az ember, abból történelem lesz. De miért költözik valaki tanyára?

Életterünk paraméterei közt sokszor négyzetméterekben gondolkodunk. Pedig ott a hektár! Na, viccet félre...egy Fejér megyei "luxustanyáról" mesélek, ahol száj tátva marad!

A környezetünkben mindenki tervez. Lépten- nyomon azt halljuk: telket vásárolnak, lakást újítanak fel, építenek. Tervezni és megvalósítani igazi öröm, ez nem kétséges, de ugyanakkor nagy vállalás is. Anyagiakban, időben, és…hát igen, az állandóan formálódó ízlésünk egy adott pillanatában vállalnunk kell az utókor számára az elképzelésünket. Amit építünk, abból történelem lesz.

 

A soponyai tanya egy ideális élettér, amit bárki el tudna képzelni magának otthonként! Az épület tervezője nagyon ügyesen bánt az arányokkal, és a tájba illő, ám modern paraméterekkel rendelkező kényelmes otthont alkotott.

A tulajdonosok a környezetbe illő házikót szerettek volna, hivalkodó megoldások nélkül. Mi igyekeztünk mindenhol természetes színekkel, és felületekkel gazdálkodni, amit szerintem sikerült megvalósítani!

A kémények fedköveit egy méter feletti hosszban kellett legyártanunk, tíz centiméter vastagságban. Ezek tömege néhol a 200 kilógrammot is meghaladta! Mit ne mondjak, nem irigyeltem szegény építőket a felhelyezéskor!

A padlóburkolatok nagy része 5 cm vastag "Pietra Antik mészkő" és "Pietra Térkő" kavicságyba fektetve, de a teraszokon már 3 cm vastag ragasztott Otti köveket használtunk. A három fő oromzaton speciálisan ide tervezett ovális, illetve boltíves kőkeretet készítettünk, amely igazán különleges elem a házon.

A fali kőburkolatokat a kezdeti elképzeléseket továbbfejlesztve igazítottuk az épület külleméhez. A "Pietra Antik mészkő", és a "Grund" lapok jól illenek a rusztikus miliőhöz. Erőteljes lábazat ad megnyugtató tömeget, melyet izgalmasan tagol egy-egy merőleges rizalit, vagy nyílászáró.

A kis portikuszokat oszlopok tartják, megnyugtatóan viselve a tömeget. A vasbeton körpilléreket Ytonggal "felhízlaltuk" hogy tömzsi-"bábos" alakot kapjanak, és az oszlopfőket, lábakat kőgallérral öltöztettük fel. 

A karakteres oromfalak lezárásához új termék születése kötődik: a "Farm fedkő" egy speciális méretű, és köríves csúcsdíszben végződő elem, mely kizárólag a megrendelő, és a tanya igényeihez idomul. 

vissza

Hozzászólások