Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

A villányi Halasi Pincéről

2012.05.21.

A villányi Halasi Pincéről

Villány- egy borvidék a sok közül... vagy több annál!?
Mindenesetre az Otti Manufactura szívügyének tekinti a Magyar bor, és a gasztronómia hazai képviselőinek kultúrmisszióját! Kedvenc témánk a szőlészet, borászat, és a művészet történelmi kapcsolata, és jövője. Burkolataink a Halasi Pincében is otthonra találtak, csakúgy mint Villány, és Szekszárd borászataiban másutt.

Halasi Villány- Pince Villányban, az Ottitól

Többféle falburkolat, járófelületek, és térelemek kerültek felhasználásra, és ahogy a képeken is látható,- nem beszélve a személyes élményről- rendkívül lebilincselő az Otti kövek esztétikai összképe. 

Halasi Pince Villány- Otti

Különös patinát ad a helynek az a néhány kőkeret, és oszlop, vagy a szőlőindás párkány amely a kereskedelemben kapható termékekhez képest annyira megtévesztően eredeti kőhatást mutat, hogy a turisták rendszeresen érdeklődnek ezeknek a "köveknek" az életkoráról. Mi sem őszintébb kritika számunkra egy-egy ilyen kérdésnél...

Villány- Halasi

Az épület falai közt egy étterem, hat vendégszoba, kávézó- vinotéka, és egy szezonális (óriási) grillterasz kapott helyet. Jó szabadidőtöltés egy villányi kiruccanás borbarátokkal, vagy az egész családdal!

Halasi Villány- Pince Villányban, az Ottitól

Ha teheti keresse fel ezt a pincészezet Villány szívében, és győződjön meg róla: tényleg létezik a "villányi csoda!"

Villány- Halasi

Halasi Pince Villány- Otti

Halasi Villány- Pince Villányban, az Ottitól

Ajánlatkérés-Érdeklődés

Érdeklődjön termékeink felől az űrlap segítségével

Név *:
Email cím *:
Telefonszám *:
Ajánlatkérés tárgya, leírása *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások