Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Mennyi idő alatt készül el a kiválasztott termék?

Mivel ez egy művészi kivitelű egyedi termék ezért a változatos formák,és színek miatt a gyártási határidő is különbféleképpen alakul. Természetesen ennél fontosabb tényező a mennyiség, de egyes termékek esetében nagy kapacitással rendelkezünk! Egy folyamatos gyártású terrakotta,vagy mészkő- modul száz m2-rre 21-27 nap, pihentetés nélkül, de természetesen van olyan burkolat, amely több mint egy hónapig készül,mert annyira bonyolult a gyártása...átlagban elmondható, hogy pihentetéssel (érleléssel) együtt 6-8 hét! Vannak azonnal elvihető termékeink is,- melyek mennyiségileg állandóan változnak- viszont útrakészen várják a kompromisszumkész vásárlókat! Folyamatosan bővülő raktárkészletünkben találhat bel- és kültéri burkolatokat, kutakat, térköveket, dekorációs elemeket. Érdeklődjön a "Kapcsolat" menüpont alatt található teleonszámok, illetve email címek egyikén!

A beton színe- szürke

2018.08.14.

A beton színe- szürke

Kinek milyen szín jut eszébe, amikor a betonra gondol? Természetesen gyakrabban szürkecementet használ az építőipar, ritkábban fehéret. A kövek "elvesznek" a keverékben, a homok pedig árnyalatokban befolyásolja a beton színét.

A térkőgyártás tette ismertté a színes betont, különböző vasoxid pigmentek alkalmazásával. Érdekes azonban, hogy a piros, sárga, őszi lomb, és egyéb árnyalatok megismerése után -évek múlva- ismét eljött a szürke, és a natúr színek reneszánsza.

Igen, a természetes dolgok megunhatatlanok. Miben hoz mégis új lendületet az építészetbe a szürke beton? Nos, a nagyhatású folyósítószerek, és a korszerű betontechnológia egyre részletgazdagabb, formázhatóbb anyagokat eredményeznek, és az így kialakuló "látszóbeton" nagy, és mégnagyobb szabadságot ad tervezőinek.

A zsalufalak közé öntött önterülő betonmassza tökéletesen kitölti a számára kialakított teret, hűen megőrizve a sablon lenyomatát. Mindeközben statikus, esztétikailag magas szintű anyagot, és felületet kapunk. 

A látszóbeton funkcionális és dizájntárgyak, burkolatok, vagy éppen szerkezetek kedvelt alapanyaga lett, láthatatlanul bekúszva a köztudatba, és feloldva az iránta érzett társadalmi ellenszenvet- melyet a szocialista érától örökölt. 

Mit készít az Otti Manufactura ebből a kiváló anyagból? Lényegében mindent, hiszen a rusztikus hatású, de az indusztriális megjelenésű burkolataink, betonmosogatóink, pultjaink, vagy éppen utcabútoraink is nagy teljesítményű látszóbetonból készülnek.

A sablonok lenyomata, és a kikísérletezett 130 árnyalat adja az Otti termékek egyedi megjelenését.

vissza

Hozzászólások