Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

A beton színe- szürke

2018.08.14.

A beton színe- szürke

Kinek milyen szín jut eszébe, amikor a betonra gondol? Természetesen gyakrabban szürkecementet használ az építőipar, ritkábban fehéret. A kövek "elvesznek" a keverékben, a homok pedig árnyalatokban befolyásolja a beton színét.

A térkőgyártás tette ismertté a színes betont, különböző vasoxid pigmentek alkalmazásával. Érdekes azonban, hogy a piros, sárga, őszi lomb, és egyéb árnyalatok megismerése után -évek múlva- ismét eljött a szürke, és a natúr színek reneszánsza.

Igen, a természetes dolgok megunhatatlanok. Miben hoz mégis új lendületet az építészetbe a szürke beton? Nos, a nagyhatású folyósítószerek, és a korszerű betontechnológia egyre részletgazdagabb, formázhatóbb anyagokat eredményeznek, és az így kialakuló "látszóbeton" nagy, és mégnagyobb szabadságot ad tervezőinek.

A zsalufalak közé öntött önterülő betonmassza tökéletesen kitölti a számára kialakított teret, hűen megőrizve a sablon lenyomatát. Mindeközben statikus, esztétikailag magas szintű anyagot, és felületet kapunk. 

A látszóbeton funkcionális és dizájntárgyak, burkolatok, vagy éppen szerkezetek kedvelt alapanyaga lett, láthatatlanul bekúszva a köztudatba, és feloldva az iránta érzett társadalmi ellenszenvet- melyet a szocialista érától örökölt. 

Mit készít az Otti Manufactura ebből a kiváló anyagból? Lényegében mindent, hiszen a rusztikus hatású, de az indusztriális megjelenésű burkolataink, betonmosogatóink, pultjaink, vagy éppen utcabútoraink is nagy teljesítményű látszóbetonból készülnek.

A sablonok lenyomata, és a kikísérletezett 130 árnyalat adja az Otti termékek egyedi megjelenését.

vissza

Hozzászólások