Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Cikkek

Hogyan lehetséges a hőszigetelésre varázslatos kültéri burkolatot ragasztani?

2020.06.18. Hogyan lehetséges a hőszigetelésre varázslatos kültéri burkolatot ragasztani?

Az elmúlt időszakban minden rekordot megdöntött az energia áremelkedés. A drágább energiát a
vastagabb hőszigeteléssel, ragasztott rendszerű homlokzatszigeteléssel tudjuk kompenzálni.

tovább

Betonfelületek földre, falra- sokoldalú megoldások az Otti Manufacturától

2020.06.02. Betonfelületek földre, falra- sokoldalú megoldások az Otti Manufacturától

A beton többszörösen bizonyított az építészetben és egy ideje már hódít a belsőépítészetben is. A minimalista, indusztriális stílusoknak köszönhetően a beton fontos tényezővé vált napjainkban modern életterünk alakításában.

tovább

Szakmai útmutató az Otti kövek homlokzati ragasztásához!

2020.05.06. Szakmai útmutató az Otti kövek homlokzati ragasztásához!

Gyakran előforduló kérdésre válaszol műszaki vezetőnk kültéri burkolat ragasztása kapcsán:

tovább

Szépítsük kertünket, ami a természet darabkája.

2020.04.30. Szépítsük kertünket, ami a természet darabkája.

A kertek a végtelen természetet szimbolizálják. A gyep a legelőket, a virágok a vadvirágos mezőket, a fák és a bokrok az erdőket és a ligeteket idézi meg. Gyönyörködjünk benne nap-mint nap, megnyugvást találva a világ külső zajától.

tovább

Egyedi tervezésű hazai burkolatok kertbe, teraszra, autóbeállókba.

2020.04.07. Egyedi tervezésű hazai burkolatok kertbe, teraszra, autóbeállókba.

A tavasz beköszöntével kertünk ismét főszereplőjévé válik életünknek. Gondoljuk át lépésről lépésre, milyen burkolatokra lesz szükségünk a tökéletes kert és terasz kialakításához!

tovább

Kedves Tavasz!

2020.03.24. Kedves Tavasz!

"Üzenem a háznak, mely fölnevelt"
A tavasz beköszöntével kertünk újra meghatározó részévé válik életünknek. Gondoljuk át lépésről-lépésre mi kell a tökéletes kert kialakításához.

tovább

KONYHAKIÁLLÍTÁS. 2020. 02.28–03.01

2020.02.20. KONYHAKIÁLLÍTÁS. 2020. 02.28–03.01

BUDAPEST SPORTARÉNA
Gyere el a Konyhakiállításra, ahol biztosan megtalálod, ami a tökéletes konyhát jelenti számodra, legyen az konyha- vagy étkezőbútor, kisgép, nagygép, konyhai felszerelés, burkolatok, vagy maga a főzés élménye.

tovább

Látványos beltéri és kültéri lépcsők Otti módra.

2020.02.04. Látványos beltéri és kültéri lépcsők Otti módra.

Az Otti Manufactura nagyrészt betonból, vagy műkőből készült lépcsőburkolatokat gyárt, és hozzá illő egyedi homloklapokat készít. Ezeknek a burkolatoknak speciális segédanyagait mint az alapozó, vízszigetelő, ragasztó, fugázó, rugalmas hézagkitöltő, felületkezelő forgalmazza székesfehérvári üzletében, annak érdekében, hogy a technológiai rendszer minden egyes elemét- a funkciót és az esztétikát is- tökéletesen kiszolgálja.

tovább

Betontechnológiára alapozott remekművek, avagy az Otti burkolatok varázslatos arca

2020.01.21. Betontechnológiára alapozott remekművek, avagy az Otti burkolatok varázslatos arca

A pincétől a padlásig, kültérben a homlokzat, terasz, kerti utak, beltérben a lépcsőtől a fürdőszobáig….otthonunk bármelyik részében különleges, harmonikus hangulatot ad az egyedileg készített Otti betonburkolat.

tovább

Ablakpárkányokat és könyöklőket méretre gyártunk.

2020.01.02. Ablakpárkányokat és könyöklőket méretre gyártunk.

Időben rendeljen nálunk egyedi-öntött betontermékeket az építkezési munkálatokra gondolva.

tovább