Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Cikkek

Veranda 2020.XV.ÉVF.1 SZÁM

2020.11.20. Veranda 2020.XV.ÉVF.1 SZÁM

A természet beszökött az erdészek házába

tovább

Árnyalatokban gondolkodunk és nem csak színekben.

2020.10.29. Árnyalatokban gondolkodunk és nem csak színekben.

Az Otti Manufactura csapatában tényleg foglalkozunk a valódi igényekkel és szeretnénk a világ legoptimálisabb, személyre szabott, legszebb megoldásait nyújtani vásárlóinknak!

tovább

Időtálló, szép terasz készítése egyszerűen?

2020.09.22. Időtálló, szép terasz készítése egyszerűen?

Lehetséges erre a kérdésre néhány mondatban válaszolni?
Lássuk a szakemberek tanácsait:

tovább

Szépség és Igazság

2020.08.14. Szépség és Igazság

Aki manapság egyszerre keres szépséget és igazságot az életben, megtalálja a Söptei Pincészetnél, a Balatonfüredi Borhetek idején.
Szépséget az Otti kövekben, igazságot a Söptei borokban.
Így kerek az élet errefelé.

tovább

Csobbanás a hűs vizű medencénkbe.

2020.07.22. Csobbanás a hűs vizű medencénkbe.

Nyáron a gyerekeknek, felnőtteknek és az úszás szerelmeseinek életre szóló élményeket ad a fürdés.
Mi a teendő, ha odahaza szeretnénk nyaralni?
Amennyiben a lehetőség adott, akkor a rövid válasz: kerti medence!

tovább

Nyár. Nyár. Nyár van!

2020.07.10. Nyár. Nyár. Nyár van!

A téli hideg, barátságtalan hónapok után valódi felüdülés a tavasz, majd a nyár. Mindenki vágyik a napsütötte kertbe, azok is akik egyébként jól bírják a lakásban.

tovább

Hogyan lehetséges a hőszigetelésre varázslatos kültéri burkolatot ragasztani?

2020.06.18. Hogyan lehetséges a hőszigetelésre varázslatos kültéri burkolatot ragasztani?

Az elmúlt időszakban minden rekordot megdöntött az energia áremelkedés. A drágább energiát a
vastagabb hőszigeteléssel, ragasztott rendszerű homlokzatszigeteléssel tudjuk kompenzálni.

tovább

Betonfelületek földre, falra- sokoldalú megoldások az Otti Manufacturától

2020.06.02. Betonfelületek földre, falra- sokoldalú megoldások az Otti Manufacturától

A beton többszörösen bizonyított az építészetben és egy ideje már hódít a belsőépítészetben is. A minimalista, indusztriális stílusoknak köszönhetően a beton fontos tényezővé vált napjainkban modern életterünk alakításában.

tovább

Szakmai útmutató az Otti kövek homlokzati ragasztásához!

2020.05.06. Szakmai útmutató az Otti kövek homlokzati ragasztásához!

Gyakran előforduló kérdésre válaszol műszaki vezetőnk kültéri burkolat ragasztása kapcsán:

tovább

Szépítsük kertünket, ami a természet darabkája.

2020.04.30. Szépítsük kertünket, ami a természet darabkája.

A kertek a végtelen természetet szimbolizálják. A gyep a legelőket, a virágok a vadvirágos mezőket, a fák és a bokrok az erdőket és a ligeteket idézi meg. Gyönyörködjünk benne nap-mint nap, megnyugvást találva a világ külső zajától.

tovább