Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége?

Burkolólapjaink, térelemeink mind hazai bányákból származó kiválló minőségű szelektált kvarc adalékanyagokból ,a legerősebb 52,5 N/mm2 nyomószilárdságú portlandcementből, és az olaszországi Mapei adalékszereiből, betontechnológiai kiegészítő anyagaiból (adalékszerek, szálerősítőanyagok,stb.) állnak. A színezőanyagok természetes UV- álló vasoxidok. Betontechnológiábol felkészűlt szakemberek,és állandó fejlesztés a titka, hogy ilyen kiválló minőségű termékek kerűlnek ki gyárunkból, melyek egy része CE minősítéssel is rendelkezik. Két centiméter feletti lapvastagság felett vízszintes felületen is teljesen fagyállóak a burkolatok, de az impregnálás -felületkezelés javasolt, mert a vörösbor, kóla, kávé, valamint a zsírok- olajok nyomot hagyhatnak a padlón, valamint a beszivárgó csapadék erodálhatja a fugát, és a burkolat alatti aljzatot! Lapjaink tulajdonságban hasonlítanak a természetes tömött mészkő- illetve travertín burkolatokra. Impregnáláshoz, és felületkezeléshez mi a Mapei kiválló anyagain kívül saját forgalmazású Concrete Shield Gpur, és MC felületkezelő szereket ajánljuk. Kitettséghez, igénybevételhez kellő felületkezelőszerekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat! Kopásállóságban az Otti burkolatok a tömött mészkövek, márványok tulajdonságaihoz hasonlóak, és rendkívűl hosszú időn keresztül megőrzik jellegüket. Egészen más tulajdonsággal bírnak mint a greslapok, mázas kerámiák. Érdekes ugyanis, hogy egy-egy véletlen mechanikai sérülés a felületen nem eredményezi feltétlenül a burkolat teljes megsemmisülését, inkább csak fokozza az antik hatást. A nagyobb forgalomnak kitett helyeken- mint például vendéglátó helyeken- az Otti kövek felülete enyhén kifényesedik, ahogy a hagyományos terrazzókon, vagy a mészkőpadlókon tapasztaljuk. Ez nem hiba! Olyan tulajdonság, amely a természetes kövekre is jellemző, fokozza a természetességet! A burkolólapok felső kéregrétege (kopóréteg) anyagában színezett, vagyis elnyűhetetlen! A magbeton egy szürke réteg, amely alap- hordozófelületnek fogható fel, és szintén rendkívül erős anyag!  Figyelem! A betonban lévő cement tulajdonképpen "mészkőklinker", vagyis a természetes kövekhez hasonlóan gyengén bírja a savakat, erős lúgokat. Takarításukhoz csak alapos felületkezelés után használjunk vízkőoldót, vagy sósavat, hipót, erős vegyszert!

Árak, szolgáltatások

belsőépítészet

M E G N Y I T O T T    Új   Ü Z L E T Ü N K ! -  Gyertek el hozzánk ha szükségetek van: 

laminált parkettára, fa hajópadlóra, vinyl burkolatra, Otti kövekre, különleges falburkolatra, loft stílusú greslapra, különleges Pálos és Napos lámpákra, dizájnvilágításra, különleges vintage, country, vagy loft bútorra, egyedileg tervezett szőnyegre, beltéri ajtóra, beépített bútorra, dekorációra, seccóra, kent betonfelületre, egyedi képkeretre, tükörre, meleg- és hidegburkolási segédanyagra, burkoláshoz bármilyen szerszámra, homlokzati hőszigetelő rendszerre, stb.

De megtalálod nálunk a wellness- spa élmény kellékeit és burkolatait is! Jakuzzit, gőzkabint, infra- és finn szaunát, sószobát és ezek kiegészítőit.

Szóval ami a belsőépítészethez, kerthez szükséges, keresd a BoltOttiban!

Facebook: boltOtti


Szolgáltatások:

Az Otti Manufactura Kft. elsősorban tervezéssel, burkolatgyártással, kivitelezéssel, és a burkoláshoz szükséges segédanyagok forgalmazásával  foglalkozik.

pincék


Alapvetően az Otti Manufactura tevékenysége:


1. Burkolat gyártás kültérre:

    - térkő, járókő, teraszburkolat, lábazat, falburkolatok, homlokzatdíszek, plasztikák, kőkeretek, oromdíszek, fedkövek, lépcsőlapok, díszburkolatok.

oromkő

2. Burkolatok beltérre:

    - padlólapok, falburkolatok, lábazati szalagelemek, csempék, lisztellók, párkányok, kandallóburkolatok, oszlopok, párkányok, konzolok, lépcsőlapok, díszburkolatok.

borozók


3. Utca, - és kerti bútorok kőből:

    - kerti kutak, kőpadok, asztalok, kerítés fedlapok, grillsütők.

falikút

4. Tervezés kültéren:

    - homlokzat tervezés, házak tervezése, dizájn, kerítés, támfal, kert kialakítása.

tervezés

5. Belső tervezés, enteriőr:

    - dizájn, alaprajzok, falrajzok, világítás, burkolatok, bútorok tervezése, és minden ami a belsőépítészet feladata.

6. Dekorációk, dizájn:

    - falfestés, seccó, szobrászat, dekorációk készítése, képkeretek, lámpák gyártása és forgalmazása. Ezek a kiegészítők alkalmasak egy-egy tér felöltöztetésére.

freskó

Tervezés:

A tervezés lehet  komplett belsőépítészet( kert, homlokzat, egyéb) tanácsadás, illetve lakberendezés.

Természetesen a szolgáltatás árszínvonala is a részt vállalás súlyához mért. Sokszor egy épület külső megjelenését akár a részletekig menően mi tervezzük, de van hogy csak a belső tér kialakítása a feladatunk.

1. Ha egyszerűen homlokzati dizájn terv, vagy burkolási rajz készítése a feladat, úgy 1.650 ft/ m2 ártól 3.300 ft-ig terjedhet a tervezés díja.

2. Teljes ház tervezése esetén kérjen tőlünk konkrét ajánlatot!

3. Belsőépítészet: 7.700-13.200 Ft/ m2 árral érdemes kalkulálni, amely függ:

- a projekt nagyságától,

- annak bonyolultságától,

- a megbízás részletességétől,

- földrajzi távolságától, stb.

Egy teljes belsőtervezés során:

- látványtervek készülnek,

- alaprajz,

- falrajzok,akvarell

- a gépészet és a villamosság dizájnhoz kapcsolódó megtervezése,

- burkolási kiosztások,

- asztalos munkák: nyílászárók rajzai, bútortervek.

- dekorációs ötletek, lakberendezés

- egyéb esetekben a homlokzat rajzai, és ha kell kert tervezése.

- a belsőépítészet kialakítása mellett számtalan esetben szükségesek gyakorlati dekorációs munkák- ez nem tartozik a tervezéshez.

Összegezve: minél több a szolgáltatás, annál magasabb költsége van a belsőépítészetnek-tervezésnek. - (természetesen...)

Egy jó tervező megéri az árát:

- előre megmutatja- vázolja ( ha kell egyeztetések során) hogy az építkezés végén miként kinézni a házam, homlokzatom, kertem vagy éppen a lakás belseje ahol élek majd.

- nem elhanyagolható dolgok ezek, bár így felsorolva evidenciának tűnik! "Lehet hogy egy életen át fogom nézni ezt?!"

- olyan anyagokat javasol a tervezés- kivitelezés során, amelyek megfelelőek a megrendelő elképzeléseinek ár- érték arányban. Jobb esetben az olcsóbb alapanyagokkal és termékekkel megvalósított produkció ennek ellenére nem veszít a nívójából.

- segít árajánlatok bekérésében, szakemberek ajánlásában.

- a kivitelezéskor a részmunkák fázisai alatt a szakembereket koordinálja (-ami nem jelent munkavezetést!)

kőfalak

Az egyik leggyakoribb megbízás az általunk gyártott termékek, kőelemek elhelyezése adott felületen, vagyis a burkolattervezés. Többször kérnek minket a burkolás teljes kivitelezésére is, ebben az esetben szakemberközvetítéssel segítünk, mivel az országban számos mestergárdával tartjuk a kapcsolatot.

Saját gyárainkban készített termékeink a szálerősített kvarcbetonból, illetve műkőből készített burkolatok, tárgyak, térelemek. Az öntött látszóbeton mellett kenhető loft polírbetonnal is készítünk dizájntárgyakat illetve öltöztetünk tereket.

Termékek:kőburkolat

- Kültéri burkolat: különleges térkő, teraszburkolat, lábazati kő, kültéri falburkolat.

- beltéri burkolat: fali csempe, padlóburkolat, pinceburkolat, konyhai- és fürdőszoba csempe, cementlapok, címer, mozaik.

- Lábazati szegély, párkány, lisztelló, oszlopelem, ajtó-, és ablakkeret, konzol, sarokelem, diadalív.

- Látszóbeton , dizájn, modern- loft stílus, mosogató, mosdótál, stb.

- Terrazzó.

- Kerti álló kút, falikút.

- Kerti bútor: kőpad, kőasztal, ágyásszegély, kaspó, virágláda, egyéb tárgyak.

- Fedkő: kerítés fedkő, oszlop fedkő, kémény fedkő, támfal fedkő, medence fedkő.

- Lépcsőlap, homloklap: beltéri lépcsőlap, kültéri lépcsőlap, kerti lépcső, homloklap.

- Kandalló elem: áthidaló, oszlop, burkolat, sarokelem.

- Dekoráció: ködekor, antik képkeret, fa dekoráció.

- Lámpa: Kültéri és beltéri lámpák

- Burkoláshoz szükséges segédanyagok: csemperagasztó, fugázó, felületkezelő, hézagkitöltő, vízszigetelő, alapozó, stb.

 

kút

 

 

 

Dekorációk:

- Tükrök, egyedi képkeretek, kisebb bútorok, kiegészítők, polcok, konzolok.

- akvarell képek, olajfestmények, helyszínen festett seccók, dekorációk.

- vászonra festett antik térképek, különféle témákban.

Magyarország

burkolás

Építési segédanyagok terén partnerünk a Mapei Kft, a Baumit, és a Sorell.

A hideg- és melegburkoláshoz szükséges alapanyagokat szerezze be a Boltottiban!

- betonjavítók

- alapozók

- esztrichek

- gyorsjavítók

- aljzatkiegyenlítők

- vízszigetelési anyagok

- csemperagasztók

- falazó habarcsok

- fugázó anyagok

- kőburkolási segédanyagok

- felületkezelők, impregnáló szerek

- melegburkoláshoz ragasztók, kiegyenlítők

wellness

 

Árak:

falburkolóA Pietra lapcsalád 2,3,5 centiméteres vastagságban készül, és a ára többnyire 15.541 Ft/ m2.

Legkedvezőbb árfekvésű termékeink ezek a mészkő hatású burkolatok, melyeket falra, lábazatra, illetve padlóburkolatnak javaslunk. Több színben, formában léteznek, kreatív kivitelezési lehetőségekkel rendelkezik. 

 

     

 

 

A Terrakotta lapok jellemzően 15.939 Ft/ m2- ért kaphatóak. Sokféle kötéshálóval készíthető belőlük padlóburkolat. Terrazzókkal kombinálva érdekes hatást kapunk. Ebből alaptípusból rendkívül sokféle kötésháló létesíthető.

járókő

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyedi Terrazzó,-és cementlapok 25.569 Ft/ m2 árban vannak, ezek elkészítése igényli a legtöbb időt, és szakértelmet. Sokszor kiegészítőnek, másszor önállóan használjuk.

 

járólap

 

 

Falikút termékeinket 57.052 forinttól forgalmazzuk. Álló kerti kútjaink kissé drágábbak, kínálatukat megtekintheti a "kerti kutak" fül alatt. Egyedi megrendelések esetén természetesen külön árképzésre van szükség. Kérje ajánlatunkat!

falikút

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyílások felöltöztetéséhez számos kőelemet kínálunk. Nincs két egyforma ajtóméret, és ablaktípus, ezért érdemes előre megtervezni, hogy milyen elemekkel, burkolatokkal öltöztetjük fel nyílászáróinkat. Az ablakokhoz szükséges homloklapok mellett egyedileg, méretre gyártott bélletek, kventek, könyöklő párkányok gyártása is lehetséges. 

Kőkeretek zsalugáteres ablak körül

Az egyedi Otti kandallók változatossága, kiváló variálhatósága nagy szabadságot ad megrendelőnek, tervezőnek, kivitelezőnek egyaránt!

kandalló burkolatok- Otti

Lépcsők: Széria lépcsőlapjaink, frontlapjaink megoldást nyújtanak a burkolási munkák során. Amennyiben egyedi íves, vagy méretében nem standard lépcsőt szeretnénk, az Otti Manufactura kérésére legyártja!

lépcső

                                                                                                                                   

 

                                                                                 Fedkő: Kerítés fedlapok gyártásánál figelembe vettük az építmények lehetséges méretbeli válozását. Így színte minden falsáv szélességhez alkalmazkodunk!

Minden kerítéshez tartoznak oszlopok is, természetesen ehhez a térelemhez speciális fedlapokat gyártunk. Támfalak, parapetek, kémények, kerítések fedése Otti kövekkel biztonságos, és esztétikus!

kerítés_fedése

kerites_fedlapOldalukon profilozott, több méteren összeilleszthető formában, változatos méretben kaphatóak. Jellemző hosszméretük 60- 80 cm/ db. Árak: Vastagságtól és szélességtől függően 5.55- 19.800 ft/ méter.

 

kőkeretPárkányok, lábazati elemek: Igen változatos termékek a kőstukkók, lizénák. Stílusban, méretben, formában hatalmas választékkal rendelkezünk, és kívánt színben öntjük őket. Az árak kb 3.300- 16.500 ft/ méter között mozognak.

 

ajtókeret

Burkolati termékeink, burkolási segédanyagok, dekorációk

Az alábbiakban igyekszünk az OTTI-kövekről minél több információt nyújtani, bár több száz féle terméket felölelő választékunk folyamatosan bővül. Időtállóan szép burkolataink megannyi színben, méretben és felülettel állnak kedves Vásárlóink rendelkezésére.

Nagyfokú variálhatóság és az egyedi stílusból fakadó hangulat jellemzi kültéri és beltéri burkolati anyagainkat, amelyek számos lehetőséget nyújtanak a belső- és külső tervezők, a dizájnerek, vagy az egyszerűen csak szépségkedvelő otthonszépítők számára.

kerámialámpa

A burkolatok mellé ajánlunk a felhasználáshoz szükséges segédanyagokat is; a kiváló Mapei termékskálából, amelyet meg is vehet ( vagy rendelhet- házhozszállítás 100.000 ft felett ingyen!!!) nálunk.

A belsőépítészetben használatos dekorációkhoz választhat az egyedi Otti képkeretekbőldekorációs kiegészítőkből, vagy éppen az általunk forgalmazott Moretti, és egyéb márkás lámpákból.

Székesfehérvári bemutatótermünkben meg is tekintheti termékeinket, segítünk a választásban. Kollégáink hétköznapokon, és szombaton is segítségére állnak.

 

Menüpontjaink az aktuálisan kapható burkolatokat és térelemeket tartalmazza. Ezen kívül számtalan rendelhető termékünk létezik, illetve egyedi elképzeléseket is megvalósítunk. Érdeklődjön email-ben vagy telefonon, és készséggel segítünk!

 

Termékkínálatunk folyamatosan bővül. Kísérje figyelemmel az Otti Manufactura tevékenységét, mindig talál újabb meglepetéseket!

Termékkategóriák:


Pietra lapok

térkő


Legnépszerűbb térkő termékünk a Pietra természetes hatású mészkőlap. Rendkívül szolid, harmónikus térburkoló kül,- és beltérre egyaránt. Ha kőfalat szeretne utánozni, vagy kő és tégla vegyes falazatot, akkor is ezt a lapcsaládot ajánljuk.

A Pietra szó követ jelent, és valóban; ez a kőlap stílus főleg természetes, emberi kéz által megmunkált kváderköveket utánoz. Színben és felületben egyaránt gazdag választékkal rendelkezünk mészkő, homokkő és travertin- hatású burkolólapokból.

Az igényeknek megfelelően gyártunk antikolt, erodált és finomabb megmunkálású felületeket, de létezik egészen sima, “enyhén antik" térkő lapunk is.

 

Megrendeléseink jelentős része Pietra térkő, mert a természetes mészkövek színben és struktúrában egyaránt jól alkalmazkodnak szinte minden enteriőrhöz. Tekintse meg Galériánkat, ahol a Pietra lapok számos alkalmazási lehetőségét fedezheti fel. Kertek, udvarok, borospincék, lakások, kastélyok, vendéglátóhelyek csodálatos burkolata a mészkő!

Közel háromszázféle kősablonunk garantálja az Ön Pietra térkő burkolatának eredetiségét. Művészeink a sablonok kialakításakor arra is gondoltak, hogy ha fali burkolatnak használja köveinket, akkor a sarokelemektől és kváderektől kezdve az áthidalókon keresztül a kőszegélyekig, párkányokig, minden ízében autentikus legyen a kialakítandó fal.

 

Terrakotta lapok

A terrakotta, vagy cottó talán az egyik legismertebb burkolóanyag. Nem is csoda: gyönyörű vöröses agyagszíneivel lenyűgöző hatást érhetünk el, ráadásul melegérzetet ad otthonunknak.

Elsősorban teraszokkonyháknappalik járófelületének burkolására alkalmazzák a terrakotta térköveket, habár vannak fal burkolására alkalmas termékeink is a lapcsaládban.teraszburkolat

 

 

Ezek a burkolóelemek az emberi kultúrák több ezer éves történelmét sugározzák. A terrakotta, égetett agyag, és már az ókori civilizációk is használták az élet számtalan területén. Korsókat, tetőcserepet, hangszert, építőanyagot, vagy akár burkolatot készítettek belőle. Különleges mediterrán hatást kölcsönöz enteriőrjének az OTTI Terrakotta padlója. Változatos méretben, alakban, és színben gyártjuk, mert egészen más megjelenést adnak ezek a lapok teraszának, nappalijának.

Ajánljuk még konyhába, fürdőszobába, de a rusztikusabb típusok a borospincék, vendéglátóhelyek éke lehet.

Mozaik lapok

Több tíz, és van ahol száz(!) darabból is állhat némelyik mozaik mintás burkolatunk, így tehetséges és türelmes burkoló szükségeltetik a felrakásához. De megéri! Különleges, kisebb térben is mutatósak ezek a térkő lapok, ékszerdoboz készíthető egy fürdőből például, vagy érdekes megoldásként falvédő burkolat, de akár beltéri padlónak is alkalmas.

Lapvastagság 1,8 cm, de van 9x9-es méretben 1 cm vastag mozaikunk is. Utóbbi kiváló konyhai, illetve mosdóburkolat, valamint beépített wc-tartályok felöltöztetésére is használjuk.

padlóburkolat

A standard lapméretünk 1,8 cm vastagságban a 14.5 x14.5-ös négyzet, melyhez többféle kiegészítőt gyártunk. Ezek néha nyíl alakú, vagy kis ablak, pálcika, és egyéb változatos formában készülnek. Színben fehér-vajszín, mészkő, fekete, ritkán terrakotta mozaikkövünkhöz több képet talál galériánkban.

A Mozaik burkolatok közt fellelheti az "Arc Deco" lapokat is, amelyek selyemfényű, tökéletesen sima felületükkel azoknak kínál lehetőséget, akik nem akarnak antikolt felületeket, viszont a modernitás mellett szeretik az antikvitás pikáns közegét.

Terrazzó

Ez a burkolat típus, amelyet főleg járólapként ismerünk, a XIX. században terjedt el a világban. Létezik egy teljes felületében helyben öntött terrazzó, ez külön mesterség.

A terrazzó szó a latin "terasz" szóból ered. Ez a burkolat fajta Olaszországból indult hódító útjára. Technikailag tulajdonképpen egy öntött kőörlemény, amelyet kötőanyag tart össze, egyfajta műkő. Ez a fajta burkolat csiszolás után a márvány vagy a gránit mintázatát hivatott utánozni. Exkluzív, kimeríthetetlen variációs lehetőségekkel rendelkező anyag ez, megannyi mintával, színnel, struktúrával.

A mi terrazzó stílusunk kvarc, mészkő, dolomit, bazalt (illetve egyéni kívánság szerint választott egyéb kőzet- márvány, gránitőrlemény, stb) szemcseadalékos oxidokkal színezett attraktív burkolat.

Galériákban megtekintheti terrazzóinkat!

 

terrazzó

 Rekeszöntéses cementlapok

A cementlap (melyet sokan mozaiklapnak is hívnak) a XIX-XX. században elterjedt burkolat, amely nagypolgári ízlésvilágot varázsolt a korabeli Európa városainak lakótereibe.

cementlap

Az OTTI cementlapjai saját fejlesztésű rekeszöntéses öntömörödő betontechnológiával készült szálerősítéses burkolólapok. Méretben, színösszeállításban és formában is rendkívül változatos, attraktív, egyedi cementlapjaink nagy választékban állnak rendelkezésre. A rekeszöntéses technológia miatt kialakuló mély sávok természetesen a fugázás után telítődnek, és a fugaanyag színe karakteres kontúrt ad a mintáknak. Tekintse meg Galériánkat!

 

Lábazati elemeink, párkányaink

 

Antik megjelenésű lábazati  termékeink, (párkányhoz, lábazati szalag elemhez tartozó)sarokelemeinkpárkányaink, kiegészítő szalagelemeink jellemzően profilált vagy domborfaragott homokkő vagy mészkő utánzatúak, kül- és beltéren egyaránt használható díszítőelemek. A beltéri ( és terasz) -lábazati elemek vastagsága 2-3-5 cm. Ezen kívül van kültéri 7-10 cm vastagságú is, melyek a századfordulós polgárházak homlokzatainak lábazatait imitálják.

 

lábazat

 

 

Sarokelemek

Ha egy antikolt mészkőfal kilencven fokkal elfordul, ( pl. ház sarok) úgy lesz hatásos a burkolat, ha a sarokelemek használatával kváderos- tömbbszerű kialakítású rakott köveket imitálunk. falburkolatEz az apró trükk elég ahhoz, hogy megtévessze az ember érzékszerveit, és több mázsásnak érezzük a mészköveket. Ugyanez a helyzet egy oszlop, -vagy pilaszter kialakításánál. Házhomlokzatok, lábazatok, pincék tagolt falai, kerítések, támfalak állandóan használt burkolati eleme a sarokelem. Több méretben gyártjuk, mert vegyesen alkalmazva a leg "hatásvadászabb"!

Az éleken megfigyelhető egy kis letörés. Itt érdemes megjegyezni, hogy a többféle méret mellett van két kezdő elem is, amely a fal, - vagy oszlopsarok legalsó, és legfelső darabja, ezeken a kis letörés kb a sarokelem élének felénél indul.


Konzolok

konzol


Sokan nem hallottak még a "konzol" nevű építészeti elemről, pedig igen elterjedt volt az Antik kultúrákban, és a Reneszánsz időszakában. A budapesti bérházak, és a vidéki intézmények, kastélyok, kúriák kedvelt motívuma volt az "újabb" korokban ismét. Vagyis a Barokk, Klasszicizmus, és az Eklektika nem nélkülözte egyetlen pillanatra sem a konzolt, mint az erkélyek, főpárkányok "ál- tartóelemét."

Szóval amilyen kevésbé ismert ez a viszonylag apró darab, ahhoz képest széles körben elterjedt évszázadok óta.

Gyakran csak magányos dekorációként, vagy éppen fürdőkben szappantartónak, különböző helyiségekben virágtartónak használjuk. Ezeknél talán még jellemzőbb, amikor ablakszemöldököt, kapulábat, kandallófa- párkánytartót készítünk belőle.

 

Lisztellók, párkányok

Eredeti megjelenésű antik párkányaink jellemzően mészkő vagy homokkő utánzatúak, kül- és beltéren egyaránt használható díszítőelemek. A finomabb lisztellók pedig fürdőszobai, vagy konyhai "tartozékok". A kisebb méretű falicsempék osztópárkánya, dekorcsík, vagy szegőléc készül belőle. Oldalfalakon bordűr, dekorcsík is lehet.

 stukkó

 A robosztusabb egyszerű vagy osztott, esetleg faragott párkányok kültéren az épület rizalitjának vízszintes tagolóeleme is lehet. A szőlőmotívumokkal reliefszerűen kifaragott párkányaink borospincék elmaradhatatlan eleme.

 

 

Oszlop, kerítés -és medence fedkövek


Az esőtől, hótól, csurgolétől minden kerítést, támfalat óvnunk kell. Ismerős a népi építészetből, néhol még a ma épülő házaknál is használatos fedőelem a cserép. E mellett a XIX.- XX. század parasztházainál, kisvárosi portáknál elterjedt volt a téglákból kialakított többször két irányban leejtetett téglafedés is. A tehetősebb megrendelők azonban a tartós- és szép faragott fedköveket, később műköveket részesítették előnyben. kerítés fedlapEzek a sokszor egyszerű, néha profildíszített fedkövek egyfajta esztétikai szerepet is betöltenek, valamiféle koronát adva a kerítésnek. Kifejezetten értendő ez az oszlop fedkövekre, amelyek a "kis"-, .és a "nagykapu" tetejére kerültek- és kerülnek ma is.

medenceszegélyMedencék szegélyezésére, lefedésére alkalmas fedköveket beszerezni nem egyszerű dolog. Pár gyártó termékein kívül nem igen lehet hozzájutni ilyesféle elemekhez, főleg nem antik mészkő formában. Ezek a speciális faragott- erodált medence fedkövek csak az Otti Manufacturánál szerezhetők be!

 

Támfalak lefedéséhez a kerítésekhez használt Otti fedköveket ajánljuk teljes választékban. Azonban a támfalak egyszerű, funkcionális mivolta miatt javasoljuk a minnél egyszerűbb megjelenésű támfal fedköveinket.

 

 

Lépcső- és homloklapok

Hétköznapinak mondható témakör. Mégis számos problémával társul, hiszen nincs két egyforma lépcső. Ahány ház...

Az építőipar minden esetben standard méretekkel számol, de az esetek nagy részében a lépcsőfokok kialakítása az  "Iparosgárda" aktuális kedvétől függ! Elfogadott tézis, hogy a belépő ( vagyis a víszintes lépcsőelem) 30 cm, illetve ha lehetséges, akkor 32-37 cm is lehet. A homloklap ( függőleges elem) magassága standard 15 cm, de sokszor hely szűkében felnövelik 17-18 centiméterre is. fedlapok

Mi van akkor, ha a kőműves elszámolja magát, és ahány lépcsőfok, annyi méret?!

Szóval vágni mindig kell! Erre számítsunk, és ne spóroljunk az iparosgárdán meg a burkolási segédanyagon sem( szerintünk Mapei!), mert egy eltolt lépcsőt nézni egy életen át borzasztó dolog, ráadásul rendkívül balesetveszélyes is!

Nos épp' ezért az Otti lépcsőlapok számos méretben kaphatóak. A belépők élprofilja is lehet több féle, illetve a homloklapok rajzolata is különböző.

Érdekesség még, hogy az Otti Manufactura készít 10 cm magas kényelmesen használható önálló ( nem burkolat, nem kell ragasztani!) kerti lépcső elemeket is.

 

 

Ágyásszegélyek

Térkövek szárazon rakásakor (vagyis kőzuzalékba fektetés) alapvető mozzanat a szegélyezés. Ha ez elmaradna esetleg, akkor az idők során a térkőhomok, illetve kőzuzalék "elfolyna" oldalirányt, és a burkolatunk megbillenne, majd elcsúszna. Először sávban, vagy ívben kisebb alapot ásnak, ebbe állítják függőlegesen a szegély elemeket, és földnedves betonnal rögzítik. Ez a támasztás lesz egyben a térkövezés kerete is.térkőszegély Úgy kell elképzelni, mint egy kibetonozott medencét. Ebbe a keretbe öntik rétegesen a nagyobb szemcséjű, majd a finomabb (1-4, vagy 0-5 cm nagyságú) kőzuzalékot. Elegyengetik, kiszintezik, és ráfektetik a térkövet. Mindezt úgy kell megtenni, hogy számoljunk a későbbi "döngöléssel", bevibrálással, ami akár 1 cm-rrel is lejjebb süllyesztheti a térkő szintet. Tipp: ha Otti ágyásszegélyt használ, akkor érdemes a fűszegélyből 4-5 cm-t kiemelni a burkolati szintet, ( pld.: járda) mert a szegély felső szakaszán egy faragott stílusos csík fut végig. Ez csak dekoráció, egyedileg döntse el Ön, hogy lesüllyeszti a földszintig, vagy sem! Mindenesetre mi az ágyásszegélyünk magasságát megtoldottuk 5 centiméterrel, és így bőven a fagyhatár alatt maradhat a szegély alsó része.

Az ágyásszegély kertészetben is használatos, a nevéből is fakadóan kis kertek, parcellák, ágyások, fűszerkertek kiemelésére, elkerítésére.

 

Kéményfedkövek

 

Méltánytalanul elhanyagolt építészeti elem a kémény koronája, a fedkő. Miért is? Talán azért, mert mire ide ér az építkezés, elfogy a pénz, a lendület, a kedv?! Vagy csak a fantázia? Persze nem nagyon találni a kereskedelemben igazán érdekes, és értékes terméket ebben a kategóriában. kéményfedlapMi ezért is több méretben, és vastagságban gyártunk profilozott fagyálló kéményfedköveket többnyire mészkő színben. Valóban csak egy csík az épület tetején, de ez az egyetlen építészeti kellék, amihez ha lehet, soha többé nem szeretnénk hozzányúlni. Legyen hát házának koronája egy tetszetős Otti kéményfedkő!

 

 

Ajtó- és ablak kőkeretek


Mérműnek hívják az olyan faragott kőből készült ajtó- illetve ablakkereteket, melyek szabályosan, körzővel szerkesztett, üvegfelületekkel áttört nagy méretű nyílászárók. Ezt az építészeti formát jellemzően a gótikus stílus használta, majd a XIX. század neo-korszakai fedezték fel újra.

A XV. századtól a mérművek egyszerűbb, letisztultabb antikizáló formát öltöttek, s ezt a későbbi századok is használták, egészen máig. A XV-XVII. századig terjedő időszakot a magyar történelem törökkornak ismeri, és ez a kor építészeti emlékekben elég szegény.kőkeret

Erdélyben és a felvidéken viszont egy gazdasági, és szellemi-kulturális konjunktúra formálta a polgári és nemesi ízlést, nem is beszélve a magyar népművészet ekkor kialakuló igen gazdag formavilágáról.

Ez a reneszánsz és a korabarokk kora, és nem tagadjuk, az OTTI Manufactura stílusának vezérfonala is egyben. Ha Önt elvarázsolja Toszkána, Umbria, vagy Provance egyszerű, élhető kisvárosias hangulata, szereti a felvidék történelmi óvárosait, az erdélyi fejedelmek korának romjaiban is pompás épületeit, minket válasszon!

Elhozzuk otthonába a mészkövek, faragott kváderek, kőablakok, áthidalók utánozhatatlan autentikus hangulatát.

Rendkívül változatos térkő kínálatunk forma- és stílusjegyekben szinte kimeríthetetlen, hát még a fantáziánk..

Legyen figyelmes, ha a galériánk képeit böngészi, mert a fotókon látható kőkeretek mind OTTI termékek, bármilyen megtévesztő is!

Kerti álló,- és falikutak


Nagy választékban kapható kerti kútjainkmasszív kvarcbetonból készülnek, megtévesztően eredeti faragott mészkő hatású termékek. kőkút  Falikutakat támfalakra, házak oldalára, a kerítés egy szakaszára, vagy külön e célból kialakított kis "műrom" falra szerelnek. Szépsége mellett fontos a funkció is. A falikút alkalmas vízvételi hely öntözéskor, vagy ha megszomjaztunk út közben hazafelé menet...

Kerti sétányok mellett, kapualjak alatt, vagy éppen a falhoz simulva műremeknek hathat egy impozáns álló kerti kút. Ez is funkcióját tekintve a falikúthoz hasonló tulajdonságokkal bír, csak egy nüansznyit még látványosabb, szinte szobor- elem.A hozzá csatlakoztatható kerti csap nem tartozék, viszont most bruttó 8000 ft- os áron megveheti ( megrendelheti ) az Otti Manufacturánál.

 

 

Kerti- és utcabútorok


Funkcionális térelemek, használati tárgyak az utcabútorok. Ezek esztétikai megjelenése nem elhanyagolható szempont térrendezési, kertészeti, vagy városépítészeti szempontból. Igyekszünk bővíteni a palettát a dizájn területén, hiszen nincs két egyforma hangulatú, vagy témájú park, sétány, vagy kertrészlet. A tartós, fagyálló Otti kerti bútorok közt talál grill- és szalonnasütőt, kerti padot, kőasztalt, stb. kőpad

Utcabútorok megrendelői főleg Önkormányzatok. Padok, ülőkék, városi ivókutak, rézsűk, kukák, csikktartók, kerékvetők, és számos kellék közül választhat az Ottinál!

Minden kertesház teraszán, télikertjében, illetve járdák mentén használatosak a kőkaspók,virágládák. Ezek a tárgyak nem csak szépek, de hasznosak is. Böngésszen Galériánkban, vagy keresse fel Székesfehérváron bemutatótermünket!

 

kaspó

 

Termék kategóriáink:

Ha a burkolati kategóriák közt szeretne barangolni, kattintson a címszavakra!

 

1. Térkövek, kültéri burkolatok

      1.1. Teraszburkolatok

      1.2. Térkövek

      1.3. Kültéri falburkolatok

      1.4. Lábazati kövek

2. Beltéri burkolatok

      2.1. Padlólapok

      2.2. Falburkolatok

      2.3. Pinceburkolatok

      2.4. Konyha, fürdőszoba

      2.5. Rekeszöntéses cementlapok

      2.6. Címerek, logók

      2.7. Art Deco lapok

3. Terrazzók

4. Dizájn, látszóbeton

       4.1. Mosogatók, mosdótálak

       4.2. Látszóbeton

5. Profilok, párkányok, térelemek

       5.1. Párkányok, lisztellók

       5.2. Lábazati szegélyek

       5.3. Oszlop elemek, diadalív

       5.4. Ablak, -ajtó keretek kőből

       5.5  Konzolok

6. Kerti kutak

       6.1. Álló kerti kutak

       6.1. Falikutak

7. Fedkövek

       7.1. Kerítés, -oszlop fedkövek

       7.2. Kémény fedkövek

       7.3. Támfal fedkövek

       7.4. Medence fedkövek

8. Lépcsőlapok

       8.1. Beltéri lépcső, - és homloklapok

       8.2. Kültéri lépcső, - és homloklapok

       8.3. Kerti lépcsőlapok

9. Kerti bútorok, tárgyak kőből

       9.1. Kőpadok

       9.2. Kőasztalok

       9.3. Kaspók, virágládák, tárgyak

       9.4. Ágyásszegélyek

10. Kandalló elemek

11. Dekorációk

       11.1. Dekorációk kőből

       11.2. Antikolt képkeretek

       11.3. Dekorációk fából

12. Lámpák, világítás

Kültéri lámpák

    12.1. Csillárok és függesztékek

    12.2. Mennyezeti lámpák kültérre

    12.3. Kültéri Falikarok, direkt- indirekt világítás

    12.4. Süllyesztett lámpatestek

    12.5. Kerti álló lámpák, kandelláberek

Beltéri lámpák

     12.6. Függesztékek és csillárok

     12.7. Fel- le világító lámpák

     12.8. Falikarok

     12.9. Mennyezeti lámpák

     12.10. Álló lámpák

     12.11. Asztali lámpák

     12.12. Wellness lámpák

     12.13. Képvilágítás

 

13. Mapei segédanyagok ( burkoláshoz )

       13.1. Vízszigetelő anyagok, alapozók

       13.2. Csemperagasztók

       13.3. Fugázók

       13.4. Felületi impregnálók

       13.5. Egyéb anyagok, kiegészítők

 

Sorell segédanyagok-Otti

>>> Vissza a főoldalra>>>