• Megbízható vállalkozás, bcp rating

  Megbízható vállalkozás, bcp rating

 • Kézmosók, pultok, mosogatók

  Kézmosók, pultok, mosogatók

  A látszóbetonból, vagy műkőből készített dizájntermékek igazi kuriózumnak számítanak! Tervezzünk velük bátran!

  Látszóbeton pultok, mosogatók, kézmosók
 • Ajtó- és ablak kőkeretek, profilok

  Ajtó- és ablak kőkeretek, profilok

  Különleges profilozott kőelemeket készítünk nyílászárók köré, hogy kiemeljük őket!

  Kőkeretek, ablakpárkányok, profilok, kőstukkók
 • Loft kent betonfelületek- 3 mm!

  Loft kent betonfelületek- 3 mm!

  Padlóra, és falra utólag felhordható látszóbetonfelületeket az Otti csapattól! Csúcsdizájn egyénre szabva.

  Loft kent betonfalak, és padlók csúcsminőségben
 • Mintás cementlapok, terrazzók

  Mintás cementlapok, terrazzók

  Az Otti cementlapok rekeszöntéses technikával készülő reneszánszos megjelenésű burkolatok.

  Beltéri padlólapok, fali burkolatok
 • Pietra Káró- a klasszikus európai életérzés

  Pietra Káró- a klasszikus európai életérzés

  Kültéri köveink tartós, dekoratív burkolatai kerteknek, teraszoknak, autóbeállóknak.

  Térkövek, kültéri burkolatok
 • Pietra Antik Mészkő- a természetes faragott kő

  Pietra Antik Mészkő- a természetes faragott kő

  Térkő méretben, és ragasztott burkolatként is kedvenc! Sosem megy ki a divatból!

  Térkövek, kültéri burkolatok
 • Szőlős szalagelem egy borospince oldalfalán

  Szőlős szalagelem egy borospince oldalfalán

  Érdekes vízszintes tagolóelemek, a lisztellók. Egy párkány pedig igazi koronája a térnek.

  Párkányok, lisztellók
 • Aki a virágot szereti...

  Aki a virágot szereti...

  A kaspók, virágtartók kőből a legszebbek. Igazán természetes összhatást nyújtanak a teraszon!

  Kerti termékek
 • Libra álló kút, a kert dísze

  Libra álló kút, a kert dísze

  Álló- és falikútjaink fagyálló, tartós és szép kerti dekorációk.

  Kerti kutak

Otti- Tervezés, burkolatgyártás

Padlóburkolat Otti lapokkal


Az életben vannak fordulópontok, "nagy vállalások", fontos események. Ilyen az otthonteremtés is. Lehet, hogy csak egyszer építkezünk...akkor legyen elsőre tökéletes a "nagy mű"! Mivel minden háznak van homlokzata, lábazata, kerítése, vezet felé járda, tartozik hozzá terasz -és a belső terekről még nem is beszéltünk- ezért díszburkolatokra szükségünk lesz előbb-utóbb. Járólapra, csempére, térkőre, lábazatra, kerítés fedlapra, de -ha kert is tartozik a házhoz- járdalapokra, kerti kútra, kaspóra, grillre...és sorolhatnánk. A legszebb, legkülönlegesebb anyagok akkor szolgálnak minket igazán ha tartósak, és sosem mennek ki a divatból. 

Otthonodhoz keresheted a szépséget, a luxust, a funkciót; különleges burkolatokat az Otti Manufacturánál találsz!

Az Otti Manufactura elsősorban különleges kvarcbeton burkolatok gyártásával, tervezéssel, és kivitelezéssel foglalkozik. Az alapköveket 2009- ben tette le Hoffer Ottó, és 2011-ben alakult meg az Otti Manufactura Kft.

Kalandos utat jártunk be az évek során. A pár négyzetméteres padlásról indult burkolatgyártó cég ma három üzemben készíti betontechnológiára alapozott különleges lapjait, épületplasztikáit. 2016- ban üzletet- bemutatótermet nyitottunk Székesfehérváron (melyet boltOtti-nak neveztünk el), és a Brigitte Home- val az ausztriai Krems- ben. Nézz körül üzleteinkben, vagy tekintsd meg termékeinket a gyárban!

Kérem tekintsék meg ezt a filmet, amelyet egyik kedves vásárlónk készített gyárlátogatása kapcsán.

Készítette:Kertész Kristóf

Műhelytitkok az Otti burkolatról avagy, hogyan készül a csoda?

https://www.facebook.com/otthonkommando/videos/237939177216553/?epa=SEARCH_BOX

Kattints a kis képre!

Ne feledd, a boltOtti, egyedi burkolatokon kívül minőségi bútorok, lámpák, kézműves lakberendezési tárgyak izgalmas lelőhelye! Nem csak egy lakberendezési üzlet, hanem galéria is. Időszakos kiállításaink tematikusan mutatják be kortárs festők és fotóművészek alkotásait, évente többször is.                     

kandalló burkolatok

                                                                  Nekünk számít a belső!"

Provence enteriőr

Végre láthatunk pár képet a Villa Vitae-ről! A balatonfüredi projekt Otti kövekkel az ami!

Az Otti Manufactura pár négyzetméteres megrendeléstől, hatalmas méretű projektek megvalósításáig képes feladatokat vállalni!


Aktuális híreinket kövesd a Facebook- on, mert velünk mindig történik valami!>>>

 Először is üdvözlünk az OTTI világában! 

Itt a honlapon egy fantasztikus vizuális kaland vár rád.

boltOtti- amely az Otti burkolatok hivatalos bemutatóterme is- enteriőrbe rendezve mutatja meg termékeink életszerű alkalmazásását. Az öntött lapburkolat árnyalatát kollégáink segítségével kiválaszthatod a több mint százhúsz színminta közül.

És amitől manufaktúra vagyunk: Ha bejelentkezel, ellátogathatsz székesfehérvári gyárunkba is, ahol bepillantást nyerhetsz a mindennapokba. Érdekel a betonkeverés? Kíváncsi vagy rá, hogy készülnek az Otti burkolatok? Kalandra fel!

- A 21. század számos változást hozott életünkbe és életterünkbe; mostanra az esztétika belopózott hétköznapjaink világába. A bennünket körülvevő tárgyakat ma már dizájnerek tervezik, a nappalinkat, konyhánkat pedig belsőépítészek és trendek formálják.

Padlóburkolatok, terrazzók

A burkolatok alapvetően meghatározzák újonnan kialakítandó otthonunk arculatát, hiszen a padló- és falburkolat a legnagyobb felület a lakásban, így értelemszerűen ehhez választunk bútort, függönyt, szőnyeget, vagy épp világítást. A ház külső arcát meghatározó homlokzat és lábazat pedig évtizedekig elkísér minket.

Otti burkolatok a homlokzaton

A járólapot, illetve a fali burkolatokat hosszú időre tervezzük! Az egyediség és az értékállóság fontos szempontok; talán egy életre szóló döntést hozunk a burkolat kiválasztásakor. A mozgatható tárgyak cseréje  már könnyebben kivitelezhető a későbbiekben.

fürdőszobaburkolatMit találsz a BoltOttiban? A hidegburkolatok közt elsősorban szálerősített Otti látszóbeton termékeket forgalmazunk, de természetes kőben (mészkő, travertin, jura mészkő, gránit, pala, márvány, homokkő, stb.),  greslapokban, esetleg mázas vagy natúr kerámiában is számos a választék.

Öltöztesd fel a homlokzatot, készíts lábazatot, teraszt, kerítést, járdát, díszburkolatot. Minden elemet megtalálsz a BoltOttiban, és az Otti Manufacturában. Nappalit, konyhát, fürdőszobát szeretnétek exkluzív kivitelben? Esetleg wellness terekbe kéne különleges burkolat? Az Ottinál számtalan megoldás, termék vár!

Inspirációkat nyerhetsz partnereinktől is. Belsőépítészek, gyártók  nap mint nap azon dolgoznak, hogy kényelmes, ergonómikus és esztétikus otthonokat tervezzenek mindenki számára. A Homeinfo oldalon több száz ötlet vár:

homeinfo_otti

Szintén értékes tudást szerezhetünk az OTTHONNEKED.HU oldalain, ahol az Otti Manufacturáról szóló cikkeket is fellelhetitek:

Az Otti burkolatok az otthon számos szegletében segítséget nyújtanak a padlótól a lábazaton át a falak dekorálásáig. Természetesen minél egyszerűbb és homogénebb egy felület, annál könnyebb öltöztetni az enterőrt a későbbi átalakítások során!

Burkolat, térkő, lépcső, kút, látszóbetonVásárlóink többnyire a homogén, monokróm árnyalatokat kedvelik. Ám akadnak merészebbek, akik a mintákkal sűrűn komponált, színes termékeinkben látnak fantáziát. Tekeredő indákkal, stilizált növényi-állati ornamensekkel, geometriai mintákkal. Egy-egy rekeszöntéses cementlap igen különlegesnek számít. A mintás lapokkal készült enteriőr igazán pikáns lesz, már önmagában is felöltözteti, hangulatossá teszi a teret.

Gyártók vagyunk! Magyar termék, magyar agy- ahogy mondani szokás. Az ember vágyik az újdonságra. Keresi jobbnál-jobb megoldásokat, és szeretne számára kedves, és szép tárgyakat készíteni, készíttetni. És most itt van egy magyar burkolatgyártó, az OTTI Manufactura Kft, amely székesfehérvári gyártóüzemében részben gépi, részben kézi munkaerővel előállított különleges cementlapokat, térköveket, fedlapokat, lépcsőelemeket,  és térelemeket állít elő. Falra és padlóra egyaránt. A székesfehérvári üzem egyedi burkolatokat, kőstukkókat, lépcsőlapokat, párkányokat készít. Itt folyik a fejlesztés, és a sablonok előállítása is. Lajoskomáromban szériatermékek készülnek nagy számban. Tatabányai részlegünk pedig kerti kutak, kaspók, kőgrillek, kerítés fedkövek, illetve térelemek gyártásával járul hozzá a teljes termékszortiment kialakításához.

terko_kulteri_burkolat

A kiválasztott termékekhez minőségi hidegburkolási és építéskémiai segédanyagokat is ajánlunk a Sorell, Mapei, és a Baumit palettájáról! A Sorell speciális kő- és betonragasztáshoz, fugázáshoz, és felületkezeléshez használatos segédanyagok gyártója, forgalmazója. Stonecolor Rustic kőfugázójuk verhetetlen, csakúgy mint a Sorell GPUR+Matt brutálisan erős poliuretán felületkezelő. Mapei segédanyagok kiváló minőségük, és széleskörű felhasználhatóságuk miatt biztonsággal használhatók az építőiparban. Hőszigetelés témakörben (valamint falstruktúra kialakításban) a Baumit termékek adnak kielégítő választ a kérésekre.

Konkrét burkolat, textúra érdekel! Milyen kötéshálókat találsz?: (katt a képre!)

textura

Termékeink anyagában színezett szálerősített kvarcbetonból készülnek. A kovalens kötésekért a legkeményebb B 52,5- es mészkő- portlandcement felel, ez tartja össze a szelektált kvarckavicsot. A zsugorodáskompenzáló szálak a kezdeti szilárdság kialakulásakor fellépő erőket ellensúlyozza, míg a statikai vinyl- szálak a vasalást helyettesítik, korróziós mellékhatások nélkül. A legkorszerűbb szuperfolyósítók, és stabilizáló folyadékok segítségével a betonkeverék víz- cement tényezőjét egészen alacsonyan tartjuk, hogy a megfelelő nyomószilárdság kialakuljon. Az így elkészült beton- műkövet utókezelés után raklapra helyezzük, amely ezután napokig üzemünkben pihen, mielőtt kiszállításra kerül.

Az Otti burkolatok "CE"- minősítéssel rendelkező fagyálló termékek. Az anyagában színezett kopóréteghez UV- álló természetes (egyes színek esetében mesterséges) porpigmenteket használunk. Térköveink, és padlóburkolataink egy erős, nagyméretű kvarckövet tartalmazó szürke "magbetont" is tartalmaznak, mely miatt a lapok oldalán két jól elkülöníthető réteget látunk. Ez a szürke rész a burkolati összkép kialakulásakor -fugázáskor- eltűnik!

Járólapok, fali burkolatok, térkövek- otti

Páskom- Otti Manufactura

Egy kis meglepetés: 

Ha szereted a homogén Loft- indusztriális felületeket, akkor nálunk megtalálod a tökéletes Hi- tech megoldásokat! Hihetetlen csúcsdizájn ez, 2mm vastagságban!

Bővebben szeretnél olvasni róla? Kattints a képre!

 A burkolataink, kenhető betonfalaink, dekorációs termékeink  kimeríthetetlen tárháza segíti az álmodozókat, tervezőket, és az építtetőket!

Ez nem sima "csempe”! Hogy miért?

Mert az OTTI burkolat:

 • Értékálló.
 • Sosem megy ki a divatból.
 • Öntömörödő betontechnológiával állítjuk elő, így masszív és tartós kvarctermék.
 • Anyagában színes kopóréteggel rendelkezik, így mechanikai sérülés esetén nem megy tönkre, mint a mázas és a greslapok, csupán az antik hatás fokozódik. Ez a technológia kiválóan ötvözi a hagyományt és a tudományt.
 • Minden OTTI burkolat egyedi tervezésű, így Ön sehol máshol nem lelhet rá a világon, kizárólag csak manufaktúránkban és kereskedő partnereinknél!
 • Nemcsak padló- és falburkolat található repertoárunkban, hanem – egyedülálló módon – egyéb kiegészítőket is készítünk (pl. lábazati kő, fedkő, sarokelem, lépcsőlap, párkány, lisztelló, falikút, kerti kút, kandallóterrazzó stb.).

Emellett rendkívül sokféle kültéri, kerti fagyálló anyagot kínálunk a legkülönfélébb feladatokhoz, és természetesen a választásban is segítünk.

Halasi Pince- otti Manufactura

·   Teljes belsőépítészeti koncepció

·   Harmonikus és stílusos rendszer

·   Minőségi burkolat és kiegészítő választék

Takler Pince Szekszárd- Otti Manufactura

Térkő, burkolat a Takler Pincében

Az

 választékában Ön mindent megtalál, ami a házát öltözteti:

-   padló burkolatot, fali burkolatot,

-   homlokzati és lábazati elemeket,

-   ajtó- és ablakkereteket,

-   kerítés fedlapot, oszlopfedkövet,

-   lépcsőt (lépcsőlapot),

-   a járdát vagy kerti utakat (tipegőket),

-   padot, lámpát, bútorokat,

-   kerti kutakat, falikutakat

Kül- és beltérben több száz féle térkő, padlóburkolat, kőcsempe, fali dekoráció, konzol, párkány, kandalló, vagy épületelem található az Otti Manufactura kínálatában.

padlóburkolat pincében

Mi magunk a cégnél pedig:

- Meghívjuk Önt egy tökéletes kávéra!

- A megfelelő burkolat kiválsztásában, burkolási tanácsadásban, kivitelezésben segítünk.

- Tervezünk is!

szép házak homlokzatok

Legyen az teljes körű belsőépítészeti tervezés, vagy csupán egy szép, igényes burkolat megtervezése...referenciák bizonyítják jelenlétünket országosan. Képeket bővebben a galériák menüpont alatt talál!

- Nívós művészeti alkotásokkal is találkozhat Székesfehérváron: Művészeink mindig alkotnak!

- Gyártók vagyunk, nem forgalmazók.

Keressen bennünket személyesen, ha a terméken kívül más is érdekli Önt! (Például akciók, jó árak, projektek és tételek, személyes kontaktus, anyagismeret, felhasználás, anyag, stb., a Kapcsolat/ Ajánlatkérés menüpont alatt található elérhetőségek valamelyikén)

Cégünk 100%-ban magyar tulajdonú, és büszkék vagyunk rá, hogy minden termékünk önálló fejlesztés eredménye.

Ha munkáinkról készült fényképeket szeretnél gyűjteni, akkor keress minket itt !>>>

Tipp: Építkezés előtt- és alatt már érdemes mappákba gyűjteni olyan érdekes képeket, fotókat, amelyek gondolatébresztőként folyamatosan előttünk lebegve segíti munkánkat. Az Otti csapat által tervezett, és kivitelezett referenciák a Pinterest tábláiban tárolva ilyenek. Jó gyűjtést!

- Egyedi igényeket is kiszolgálunk!

Fontos számunkra, hogy a lakás vagy egyéb épület minden részébe igényes, egyedi megoldásokat találjunk a különleges enteriőr megalkotásához!

Tekintse meg az árak, szolgáltatásokmenüpont alatt főbb tevékenységeinket!

- Nem mellékes számunkra a külső sem; legyen szó egy igényes kertről, a ház homlokzatáról, hozzá tartozó kerítésről, vagy a teraszról. Segítünk a ház környékének tökéletes felöltöztetésében földön- falon egyaránt!Egy jól megválasztott burkolat járdára, teraszra, vagy a lábazatra? Ezt is megtalálja az Otti kövek között! Álló- és fali kútjaink, fagyálló beton virágtartóink, csakúgy mint kőbútoraink a legszebb kertek díszei!

Kültéri Otti burkolat

Újdonságnak számít, az Otti Manufactura palettáján, az egyedi fajanszból, és kerámiából készített mosdótálak, falikarok, függesztékek, képmegvilágítók, és csillárok hatalmas választéka. 

A Pálos & Napos lámpa kollekció réz, és fajansz, és- vagy kerámia  kombinációjával készített különleges termék. A képre kattintva megtekintheti az egyedi világítóteseket!

lámpa

falburkoló, mosdó, lámpa

 Nem hiszünk az Uniformitásban!

Secco, bordűr, dekor- egy kis plusz!

A dekorációs falfestés egy olyan munkafázis, amit tényleg nem tudunk definiálni! Ez művészet a javából!

Falfestés tőlünk- ez is mi vagyunk!

Homlokzat- a ház arca

Első látásra valószínűleg a homlokzat alapján ítéljük meg a házat, és tulajdonosát. Miért is?

Homlokzat burkolása- hőszigetelés, lábazat...

A fedlap, a kerítés kalapja

A fedkő megvédi a kerítést, vagy a támfalat az esőtől, piszoktól,és a hótól

Fedlap a védelemért és a szépségért. Méretre.

Kandallók építése- időben!

Esztétikus, és funkcionális kandallók az Ottitól

A kandallót megalkotni szép kihívás!

Székesfehérvár büszkesége

Az Otti Manufactura felajánlása Székesfehérvárnak, és a nemzetnek

Székesfehérvár büszkesége, a Szent István emlékjel

Miért az Otti?

Tervezünk, szervezünk. Gyártunk, szállítunk. Kivitelezünk, ellenőrzünk.

Otti- egy csapat, aki segít megoldani. Segítsünk?

Látszóbeton- kenhető beton- loft enteriőr

Egy trendi étteremben az Otti csapat kiválóan feltalálja magát csakúgy, mint egy rusztikus miliőben.

LOFT burkolatok, látszóbeton, kenhető beton

Shabby Chic- új szavakat tanulunk!

Shabby Chic, a koptatott stílus. Csak az Otti kövek passzolnak hozzá!

Shabby Chic- ehhez burkolat???

Látszóbeton Otti módra

Csúcsdizájn felület, tartós, és erős anyag, karakteres megjelenés. Ez a látszóbeton. Tárgyak, felületek, amelyek egyedivé teszik az enteriőrt.

Látszóbeton

Mire jó a belsőépítész, designer?

A tervező- belsőépítész, új szempontokat ad. Rendszerezi az elképzeléseket, és segít a megvalósításban!

Belsőépítész!- az meg minek? Kert tervező?- na ne!

Cikkek

Veranda 2020.XV.ÉVF.1 SZÁM

Veranda 2020.XV.ÉVF.1 SZÁM

A természet beszökött az erdészek házába

tovább

Árnyalatokban gondolkodunk és nem csak színekben.

Árnyalatokban gondolkodunk és nem csak színekben.

Az Otti Manufactura csapatában tényleg foglalkozunk a valódi igényekkel és szeretnénk a világ legoptimálisabb, személyre szabott, legszebb megoldásait nyújtani vásárlóinknak!

tovább

Időtálló, szép terasz készítése egyszerűen?

Időtálló, szép terasz készítése egyszerűen?

Lehetséges erre a kérdésre néhány mondatban válaszolni?
Lássuk a szakemberek tanácsait:

tovább

Szépség és Igazság

Szépség és Igazság

Aki manapság egyszerre keres szépséget és igazságot az életben, megtalálja a Söptei Pincészetnél, a Balatonfüredi Borhetek idején.
Szépséget az Otti kövekben, igazságot a Söptei borokban.
Így kerek az élet errefelé.

tovább

Csobbanás a hűs vizű medencénkbe.

Csobbanás a hűs vizű medencénkbe.

Nyáron a gyerekeknek, felnőtteknek és az úszás szerelmeseinek életre szóló élményeket ad a fürdés.
Mi a teendő, ha odahaza szeretnénk nyaralni?
Amennyiben a lehetőség adott, akkor a rövid válasz: kerti medence!

tovább

Nyár. Nyár. Nyár van!

Nyár. Nyár. Nyár van!

A téli hideg, barátságtalan hónapok után valódi felüdülés a tavasz, majd a nyár. Mindenki vágyik a napsütötte kertbe, azok is akik egyébként jól bírják a lakásban.

tovább

Hogyan lehetséges a hőszigetelésre varázslatos kültéri burkolatot ragasztani?

Hogyan lehetséges a hőszigetelésre varázslatos kültéri burkolatot ragasztani?

Az elmúlt időszakban minden rekordot megdöntött az energia áremelkedés. A drágább energiát a
vastagabb hőszigeteléssel, ragasztott rendszerű homlokzatszigeteléssel tudjuk kompenzálni.

tovább

Betonfelületek földre, falra- sokoldalú megoldások az Otti Manufacturától

Betonfelületek földre, falra- sokoldalú megoldások az Otti Manufacturától

A beton többszörösen bizonyított az építészetben és egy ideje már hódít a belsőépítészetben is. A minimalista, indusztriális stílusoknak köszönhetően a beton fontos tényezővé vált napjainkban modern életterünk alakításában.

tovább
További bejegyzések

Megosztás

Mennyi? Milyen? Hogyan?

Milyen anyagokkal burkoljak, és hol tudom megvásárolni ezeket?

Mivel az Otti termékek megjelenésében fontos szerepet játszik a megfelelő minőségű segédanyag, és a szakszerű kivitelezés, ezért fontos, hogy jó szakembert válasszunk az igényes burkolatok mellé! Az Otti lapokhoz speciális ragasztók, fugázók, és felületkezelők kaphatók a kereskedelemben, és az Otti cég boltOtti, illetve Burkolópont szaküzleteiben! 1.1. Falburkolás beltérben- Otti kövekkel Az Otti beltéri falburkolatok betonból, műkőből, illetve könnyített betonból készülnek. Ha ezeket a burkolatokat szeretnénk felragasztani belső térben, érdemes pár tanácsot megszívlelni! A főfalak erősebb anyagból- tégla, beton, stb- épülnek, így ezen felületek burkolásakor nemigen kell statikai problémákra számítani. A burkolandó felület legyen sík, és a függőt is ellenőrizzük egy pontos vízmértékkel! A válaszfalak már sokszor könnyűszerkezetes megoldásokkal épülnek- pld gipszkarton- így burkolásukhoz a vékonyabb, vagy könnyített kőpanelek szolgálhatnak megoldásnak. Az 1 cm vastag Otti kövek ( pld Mozaik 10, Q 10, Bauhaus) csak 20 kg, míg a 2 cm vastagok kétszer ekkora tömeget képviselnek. Ha ugyanezen elemek könnyített liaporos betonból( égetett agyaghabkavics) készültek, akkor kb 30%- al kisebb a tömegük. Alapfelület: Feltétlenül győződjünk meg a fogadófelület( vakolat) tapadási képességéről ( nem mállik, nem fagyott meg, nem túl porózus, nem vizesedik, salétromos, nem égett meg, stb). Enyhén porózus, de még viszonylag stabil( körömmel nem kaparható) falakat hengereljük át Prosfas vakolaterősítő anyaggal. A Prosfas beszívódik az alapvakolatba ( kb 0,2- 0,5 mm- ig), és szerkezetében stabilizálja azt. Ha a vakolat omlik, vizesedik, porzik, akkor semmiképpen ne burkoljunk rá! Szaktanácsért keresse az Otti Manufacturát! Száradás után használjuk a Primer G alapozó vízzel 1:1 keverékét, amelyet ecsettel, hengerrel, vagy szórással vihetünk fel a vakolatra. Gipszkarton: Amennyiben gipszkartonra burkolunk, a bordasűrűség ne legyen több 40 centiméternél. Erősebb bordákat használjunk, és két réteg gipszkarton lemezt erősítsünk a profilokra! Primer G alapozó vízzel 1:1- ben higított oldatával hengereljük át alaposan az alapfelületet. Ha nagyon biztosra akarunk menni, akkor az Ecoprim Grip tapadóhíddal is alapozhatunk, ami egy lényesen erősebb tapadást biztosít, természetesen ez esetben nem kell Primer G- t használni! A felcsavarozott kartonra flexibilis csemperagasztóval( Adesilex P9) gletteljünk üvegszövet hálót, hogy egyben mozogjon a felület= könnyű szerkezet! Az erősített kétrétegű gipszkartonfalra felburkolandó Otti kövek tömege ne legyen több, mint 45 kg/ m2! A merevített lemezprofil szerkezet legyen mechanikusan „bekötve” a hozzá záró merőleges falakhoz, illetve a mennyezethez, és a talajhoz, nehogy a tömeg elmozdítsa! Ytongból épített válaszfalak esetében is feltétlen figyeljünk a „bekötésre”, ha a fal vastagsága nem haladja meg a 12,5 cm- t. Burkolás csempére: Ha a falfelületen már van meglévő kerámia, kő, vagy gresburkolat, akkor azt vagy távolítsuk el, vagy speciális (pld Ecoprim Grip) tapadóhíddal kenjük le! Ezután nem kell Primer G alapozó, a tapadóhíd bőven megfelel burkolási alapfelületnek! Egyes esetekben, -mint például a kis méretű kőmozaikok- közvetlenül a megszáradt tapadóhídra erős csemperagasztóval( Adesilex P9) gletteljünk üvegszövet hálót, hogy egy síkba hozzuk a felületet, és az apró mozaikok ne billenjenek ki a síkból. Kezdhetjük a burkolást! Alapozás összefoglalva: Vakolt, illetve gipszkarton felületeket (de ytong, vagy téglafalat is) Primer G alapozóval kell lekenni. Az alapozó por mentesíti a felületet, és eltömíti a pórusokat, így a csemperagasztóban megmarad a víz, egészen a kötés befejezéséig! Ez nagyon fontos! Burkolás: Fontos, hogy az Otti kövekhez (és természetes burkolatokhoz is) csak jó minőségű ragasztót használjunk. A burkolatok súlya, és rusztikussága megköveteli a jó víztartóképességű, emelt minőségű lecsúszásmentes ragasztóhabarcsok használatát. Erre alkalmas például az Adesilex P9. A fehér, vagy vajszínű kövek esetén ugyanezen ragasztóhabarcs fehér változata ajánlott, mert nem hagy foltot, nem üt át a köveken! A bekevert habarcsot fogas glettvassal kell a falfelületre, és a glettvas sima oldalával a burkolat hátfalára felvinni. Figyelem: Az Otti kövek hátfalán néha cementfátyol, por, vizesedés lehet, ami csökkentheti a tapadást, ezért ezt több húzással gletteljük át a csemperagasztóval addig, amíg az már nem pöndörödik fel, és szemmel látható a felületen való egyenletes szétoszlása! (Ha kiegyenlített a belső tér hőmérséklete, és a falat kellően alapoztuk, akkor elég lehet a burkolat hátfalára történő felkenés is!) Fugaközök, felrakás, sortartás: Rusztikus élű Otti burkolatok felrakásakor (Pietra Antik Mészkő, Rakott fal, stb) faékek alkalmazása célszerű. Vegyük figyelembe a kötésháló sortartását, és a fugaképet! Ehhez kérjünk megvalósult munkáról fotót az Otti cégtől, illetve rakási módra javaslatot. A fugakereszt ilyen burkolat rakására nem alkalmas! A nehezebb lapok( 40*40 cm felett) már eltolhatják az alattuk lévő sort, így ezeket falba vert szöggel, vagy csavarral érdemes ideiglenesen fixálni. Ha túl gyorsan halad a burkolás, akkor érdemes megvárni, amíg a nehéz lapok alatti ragasztó meghúz! Kisebb, vagy nem túl rusztikus raszter- osztású, egyenesebb élképzésű Otti lapok esetében már fontos a sortartás, és érdemes fugakeresztet, léc alátámasztást alkalmazni. A sorokat időnként vízmértékkel, vagy lézerrel ellenőrizzük. Ha bizonytalanok vagyunk egy- egy termék burkolásakor kérjünk szaktanácsot az Otti szakértőitől! A kőcsempék( pld Mozaikok, Pietra Standard, Aulich, Terrazzó Flóra, Viktoriánus, stb) burkolásakor a látható végső burkolat- felület legyen egyenletes, síkba rendezett, amit vízmértékkel tudunk folyamatosan ellenőrizni. A burkolat vastagsági eltéréseit vastagabban felvitt ragasztóréteggel lehet kompenzálni. (A burkolólapok vastagsági eltérései a kézi gyártásból fakadnak, és nem számítanak hibának, viszont felkészült burkolószakembert igényelnek!) Keveréskor figyeljünk oda, hogy a ragasztó legyen megfelelően sűrű! Szürkés, és bézs, valamint fehér rusztikus lapoknál előfordul, hogy a látszó felület összekeverhető a kő hátlapjával, ezért legyünk figyelmesek! A fuga távolsága burkolatonként eltérő, erre kérjünk javaslatot, illetve burkolási képet! Ha lábazati szalag elemeket szeretnénk indító sornak használni, akkor ezekkel a speciális profilokkal indítsuk a burkolást, alulról felfelé. Ha később jutunk hozzá ezekhez az elemekhez, akkor a magassági mértek figyelembevételével egy lécet rögzítsünk a megfelelő síkban, és innen indítsuk a síkburkolást. Lisztellókat, párkányokat vízmértékkel érdemes folyamatosan ellenőrizni a profilok felső élén, illetve szemből is! Ha a burkolatok mérete (pld 15*15 cm) és a lisztelló mérete is megegyezik, akkor érdemes figyelni arra, hogy a fugák fussanak! Téglakötésű elemeknél, kőfalaknál (pld Barokk tégla, Pietra Kváder) viszont a fugák sosem futnak! Fugázás: Először is győződjünk meg róla, hogy a felburkolt Otti kövek stabilak- e, nem mozognak. A kötéshez megfelelő hőmérsékletre, páratartalomra, jó kötőanyagra, és megfelelő keverési arányra van szükség. Mindezen paraméterek optimális megléte esetén a csemperagasztó maximum 24 óra alatt megköt! Ezután jöhet a fugázás. A távtartókat, kereszteket, ékeket távolítsuk el, és a felesleges kitüremkedett ragasztót spaklival, csiszolóvászonnal takarítsuk le a felületről, és a fugaközökből. A fugák kikeveréséhez tartsuk be a csomagolásokon előírt víz mennyiséget, és a kivitelezéshez szükséges környezeti kívánalmakat! Ne legyen tartósan 5 fok alatti a hőmérséklet, és a fugát ne érje tartósan erős, tűző napsugárzás! Tűző napsütéskor, erős szélmozgásnál a fugamasszából a víz azonnal elpárolog, és nem tud rendesen kikötni az anyag, vagyis megég! Nyilván ez belső térben nem túl gyakori probléma, de ha ilyen helyzetben kerül sor a kivitelezésre, akkor feltétlen teremtsük meg a megfelelő körülményeket! A rusztikus Otti köveket( Pietra Antik mészkő, Pietra Kváder, P.Echo, P.Solva, P. Grund, stb) érdemes széles, akár 1-5 cm fugatávolsággal felburkolni. Ez a fugaméret termékenként, és rakási módonként változhat, kérjen tanácsot az Otti Manufacturától! Kőfalaknál a természetesség fontos szempont. A Keracolor Rustic mészkő, vagy szürke színben, a Kingstone, de akár a természetes, vagy színezett misung is ajánlott! A kisebb méretű kőcsempék, egyenes élű Art Deco lapok, rekeszöntéses cementlapok, mozaikok esetében a 0,2-0,5 mm fugaszélesség ajánlott. Az anyag begletteléséhez a fugázógumi javasolt! A Mapei Ulracolor Plus, a GG Flex bevált márkák. Természetes színek: beige, jázmin, holdfehér. Modern: manhattan, cementszürke, fehér. Mediterrán: karamell, terrakotta, csokibarna, beige, korall. Feltétlen ügyeljünk a burkolat, és a tömítő kontrasztjára is: kontrasztos= karakteres, a laphoz hasonló színű= harmonikus, természetes. Figyelem! A fugák a természetes kövekre, és a betonlapokra, műkövekre könnyen ráéghetnek! Végezzünk próbafugázást, ha még nem csináltunk ilyet! Ez egyébként a színek miatt is fontos lehet, illetve kipróbálhatunk pár technikát: például ha az egész felületet telibe fugázzuk, vagy a közöket fugazsákkal nyomjuk ki úgy, hogy a kő felületét ne érje, stb. A már nem folyékony („éppen meghúzó”) fugát nedves szivaccsal töröljük le a burkolatról, úgy, hogy a fugaközöket ne mossuk ki túl mélyen! A speciális szivacsot tiszta vízzel mossuk ki gyakran, nehogy elmossa a habarcsot a kövek felületén! Ügyeljünk továbbá arra, hogy megfelelően egyenletes legyen a „fugakép” a burkolat teljes felületén! Az ásványi alapú fugahabarcsok esetében a rusztikusabb kőfugázók általában könnyebben kezelhetőbbek, mint a „pépes- krémes” típusok! Tipp: Meglepő megoldás lehet a Kerapoxy Design műgyanta alapú fugázó is! Fugafátyol letakarítása: Némely Otti burkolatnak jól áll, ha telibe fugázzák, de van olyan eset is, amikor ez nem kívánatos. Ha szeretnénk kissé kopottas, rusztikus burkolati összképet, akkor a fugafátyol még kívánatos „összetevő”, egyfajta látványelem is lehet! Gyakrabb esetben ennek a finom „lisztes”- ködös fátyolnak az eltávolítása a cél, vagyis a minél tisztább felület elérése. Ha a burkoláskor a fugaanyagot nem égettük a felületre, akkor egészen könnyű helyzetben vagyunk, mert egy enyhe ecetes- vizes áttörlés segíthet a végső felületi kép elérésében. Ha ez nem sikerül, akkor a Keranet fugafátyol eltávolító spricnis, vagy por alakban hatékony segítség. Erősebb szennyezettség esetén háztartási sósav és víz elegye a megoldás. Végezzünk próbát egy kisebb, „eldugott” felületen! Figyelem: a sósav túlságosan töményen alkalmazva kikezdheti a kő felületét, mert a kálciumkarbonát ellensége a sav! Mértékkel alkalmazzuk: pld 10% sósav, 90% víz. Ha ez nem segít, akkor próbálkozzunk 20%- val. És így tovább… Nagyobb ragasztó, illetve fugamaradványok csiszolóvászonnal eltávolíthatók a felületről! A beton, és a műkő felületén jelentkező karbonátos foltok a technológiából eredő természetes folyamatok eredményei, és a burkolat kézműves- természetes jellegét fokozzák. Nem számít hibának, de ennek mértéke, láthatósága viszonylag szabályozható! Felületkezelés, impregnálás:  A különbféle szennyeződésektől, illetve a víz beszivárgástól gyakran óvni szeretnénk a burkolatot. Ennek a felületkezelésnek anyaga, mértéke függ az elérni kívánt összképtől, és a használattól. Impregnálás: Egyszerűbb, olcsóbb megoldás. Az impregnáló anyagok vízbázisúak többnyire, egykomponensű víztaszító anyagok. A burkolat felületén réteget nem képeznek, de beszívódnak a felületbe, és kitöltik a póruskamrákat. Így mérsékelten megakadályozzák a szennyeződések (kávé, vörösbor, olaj, kóla), valamint a víz bejutását. Az impregnáló anyagok egy része színelmélyítő hatású (Kőbalzsam), egy része pedig semleges, láthatatlan száradás után( Mapecrete Stain Protection). Felületkezelés: A felületkezelés egy lényegesen hatékonyabb „védelmi módszer”, mint az impregnálás, mert ezek az anyagok nemcsak hogy beszívódnak a kövek felületébe, de egy hajszálvékony bevonatot, védőhártyát is képeznek. A matt hatástól a viaszfényen át az egészen fényes- mázas hatásig, többféle felületi megjelenést nyerhetünk. A Concrete Shild fényes, vagy matt felületkezelő anyag a legerősebb igénybevételt is bírja. Javasoljuk még a klinkerolajakat, ha szeretnénk mélyebb, erősebb színt a burkolatnak. A Mapefloor Finish 58W egy szaténfényű felületet hoz létre, míg a Smiling House Deep Shine anyaga enyhén nedves hatásúvá változtatja a felületet. A felületkezelés, és impregnálás szerszámai: tiszta vödör, ecset, henger. Rusztikus felületeknél spricni, vagy permetezőkanna is lehet. A felületkezeléshez mindig használjunk tiszta, száraz rongyokat, ha vissza kell törölnünk a felületet, mert túl sokat vittünk fel egy- egy anyagból! Egyes szerek (főleg a kétkomponensű anyagok) egészségre káros hatásúak kikeményedés előtt, ezért a munkavédelmi előírásokat( maszk, szemüveg, kesztyű) tartsuk be maradéktalanul! Hézag kitöltés, tömítés: Vízszigetelés:   Köszönjük, hogy a különleges Otti burkolatokat választotta, legyen benne öröme, sok- sok éven keresztül! Az Otti Manufactura burkolatai Európai Uniós márkavédettséget élveznek. A termékek kialakítása, alkalmazása, elnevezése, színe, karaktere, és használati joga az Otti Manufactura tulajdona. Mindezen tulajdonságok, és a termék rendeltetése csak az Otti Manufactura beleegyezésével történhet. A névhasználattal az Otti cég rendelkezik! Termékeink CE- minősítéssel rendelkeznek! Otti- Made in Hungary

Kapcsolat

OTTI MANUFACTURA Kft.
Adószám:
23458947-2-07 
____________________________

BoltOtti bemutatóterem: 8000 Székesfehérvár, Sárkeresztúri út 14.- boltOtti

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 07:00- 17:00

Szombat: 08:00-13:00

Tel: +36 70 866 8288

Gyártás/Székhely: 8000 Székesfehérvár, Angol u.3.  (Belterület 9937/5 HRSZ)

Árukiadás: 08:00-14:30-ig, hétköznapokon. A gyártás szombat- vasárnap szünetel.

Elérhetőségek:

Tervezési iroda:+36-70/683-7027

Értékesítési vezető: Szöllősi Csaba +36-20/956-2044

BoltOtti üzletvezető: Havasi József +36-70/866-8288

Műszaki vezető/generál kivitelező: Ábrahámi István +36-70/436-3825

Üzem,központi iroda: +3670/500-1746

Gyártás/Logisztika: Szabicsné Judit, Riegler Ferenc: +36-70/ 502-9507

Pénzügy: Hofferné Somlói Melinda +36-20/552-2811

Árajánlat kérés:

info@ottiburkolat.hu

boltotti@ottiburkolat.com

Tervezés:

tervezes@ottiburkolat.com

ottiburkolat@gmail.com

____________________________

Cikkek